Befejeződött az 1,8 milliárd forintos útfelújítás Békéscsabán

Vágólapra másolva!
Bruttó kétmilliárd forintot ítélt meg a kormány 2015 decemberében Békéscsabának a Modern városok program keretében, ebből 67 utca felújítását végezték el a békési megyeszékhelyen.
Vágólapra másolva!

Herczeg Tamás (Fidesz-KDNP) szociális tanácsnok pénteken, sajtótájékoztatón azt mondta: ez volt Békéscsaba újkori történetének második legnagyobb volumenű útfelújítási programja, összesen mintegy 30 kilométernyi szakasz újult meg.

Ferenczi Attila (Fidesz-KDNP) frakcióvezető hozzátette: a forrásból összesen csaknem 48 kilométer hosszúságban, 125 útszakasz felújításának a terveit is kidolgozzák nyár végére. Harminchét esetben engedélyes-, hetvennégyben kiviteli- és engedélyes tervek is készülnek, és tizennégy külterületi utat pormentesítenének. Reményeik szerint erre sikerül újabb kormányzati forrást elnyerni. Az állami támogatás elnyerésének feltétele az engedélyes tervek elkészítése.

A Modern városok program további fejlesztési elképzeléseiről szólva azt mondták: a nyomdaipari képzőközpont és a sportinfrastruktúra létesítését célzó terveket befogadták az illetékes minisztériumok, de kormányhatározat még nem született róluk.