Jól érthetően kell átadni a pénzügyi információkat

jegybanki alapkamat, MNB, Magyar Nemzeti Bank, Magyar Nemzeti Bank (MNB) épületének főbejárata fölött ülő nőalak (Tóth István szobrászművész alkotása) az Európai Unió csillagos zászlójával
Vágólapra másolva!
A legalapvetőbb pénzügyi információkat könnyen érthető formában kell eljuttatni a fogyasztók széles köréhez, ebben segítenek a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi navigátor füzetei, illetve a jegybank és az öt nagy áruházlánc között aláírt együttműködési megállapodás - mondta az MNB felügyeleti szóvivője.
Vágólapra másolva!

Fülöp Zsuzsanna hozzátette: az együttműködési megállapodásnak is az az egyik célja, hogy minél több ember tájékozódhasson a körültekintő hitelfelvételről és a tudatos háztartási költségvetés tervezéséről.

Az MNB épülete Forrás: MTI/Jászai Csaba

A fogyasztási hitelek (áruhitelek, személyi kölcsönök, hitelkártyák) mind olyan kölcsönök, amelyekhez a fogyasztók gyorsan, egyszerű ügyintézés mellett juthatnak hozzá, ugyanakkor nem csak a felvett összeget kell visszafizetni a futamidő alatt, hanem az ehhez tartozó kamatokat is - hívta fel a figyelmet. Ezért fontos, hogy a fogyasztók tudják, hogy milyen kötelezettséget vállalnak. Ha körültekintően járnak el, több terméket hasonlítanak össze és megismerik az adott hitel jellemzőit, akkor a futamidő alatt nem érheti őket meglepetés - mondta.