Fura indokkal forgatná ki a feleségét az exbankár

bíróság kalapács tárgyalás igazságszolgáltatás
Vágólapra másolva!
Érdekes indokkal akar kibújni a törvények alól egy üzletember. Randy Work azt próbálja meg elérni a bíróságon, hogy azért kapjon ő több pénzt a válás után, mert egy géniusz. 225 millió dollárt kell szétosztani a válóperben.
Vágólapra másolva!

Válik Randy Work exbankár és felesége Mandy Gray. A brit törvények szerint a vagyont egyenlő arányban kell elosztani közöttük.

A pénzfelezés ötlete azonban nem tetszik a Lone Star Funds korábbi bankárának, aki

a 225 millió dolláros vagyonból nagyobb szeletet szeretne megtartani, mint 50 százalék.

Az exbankár a válás során fellebbezést nyújtott be, amelyben arra hivatkozik, hogy

ő egy géniusz, így a különleges hozzájárulása miatt

nagyobb hányad illeti meg a vagyonból, mint a feleségét - írja a Bloomberg.

Bírósági kalapács Forrás: Dreamstime

Bár kicsi az esély arra, hogy a fellebbezést elfogadja a bíróság, de a próbálkozás mindenképp érdekes. Work nem elégszik meg a „szerény" 115,5 millió dollárral, ami járna neki, ő

66 százalékot szeretne, ebbe beleértve az ingatlanokat és a műtárgyakat.

A pár 20 év után döntött a válás mellett, és 2015-ben 50-50 arányú osztozkodás mellett döntött a bíróság. Akkor a család egyik ügyvédje azt mondta, hogy a felezésre van a legnagyobb esély, mert bár Work keményen dolgozott, üzleti sikereiben inkább

nagyobb szerepet játszott a szerencse, mint a tudás.

A bankár azzal tett hatalmas vagyonra szert, hogy a Lone Star ázsiai képviselőjeként japán pénzintézetekbe és ingatlanokba fektetett. Ezek között volt a Pacific Golf Group és a Tokyo Star Bank is, amelyek részvényeit jelentős haszonnal adta el később Randy Work részlege.

Tokyo Star Bank fiók Tokióban. Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Edward Holman bíró korábban azt nyilatkozta, hogy a különleges hozzájárulás csak akkor állna fenn, ha valóban egy zseniről lenne szó. Azért mert a köznyelvben valakit géniusznak neveznek, az még nem jelenti azt, hogy az is.

A bíró szerint a zseni szó napjainkban túl elcsépelt lett, és össze sem lehet hasonlítani Work ténykedését mondjuk

Mozart, Einstein vagy Leonardo Da Vinci zsenialitásával.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a feleségnek járó 33 százalék így is fejlődés Work korábbi 5 millió font értékű ajánlatához képest.