Szerbiában terjeszkedik az OTP Bank

OTP bank a Kálvin téren 2016 augusztus 19. bank, pénz, pénzintézet,
OTP bank a Kálvin téren 2016 augusztus 19.
Vágólapra másolva!
Fontos bejelentést tett Újvidéken Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Több pénzintézetet is szeretne megvásárolni a magyar bank, az integráció 2019-ben érhet véget.
Vágólapra másolva!

Folyamatos növekedést tervez Szerbiában az OTP Bank, az a cél, hogy az ügyfelek számát és a piaci részesedést is növeljék.

amint erre lehetőség adódik, és egyebek mellett a Komercijalna Banka megvásárlásában is érdekelt - hangsúlyozta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója hétfőn Újvidéken.

Csányi Sándor a Voban megvásárlásáról tartott sajtótájékoztatót.

Csányi Sándor kiemelte, hogy a szerbiai Vojvodjanska Banka (Voban) megvásárlásával

az OTP-csoport piaci részesedése Szerbiában elérte az 5,7 százalékot,

de a tervek szerint 6 százalék fölé is növekedhet. Az integrált bank a mérlegfőösszeg alapján a hetedik legnagyobb bank a nyugat-balkáni országban.

Az OTP leánybankja, az OTP Banka Srbija december elsején zárta le a Voban megvásárlását. Az OTP ezzel százszázalékos tulajdoni részesedést szerzett a Vojvodjanska Banka, a Group of National Bank of Greece (NBG) Leasingben, és az NBG érdekeltségébe tartozó, szerbiai kitettségekben.

A csomagért az OTP 125 millió eurót fizetett,

ezen felül kiváltották azokat a hiteleket is, amelyeket az NBG külföldi, nem szerbiai bankjai nyújtottak szerb cégeknek.

Az integráció várhatóan a 2019-es esztendő második negyedévében zárul le teljesen.

Az utóbbi időszakban az OTP Bank a román, a horvát és a szerb kisebb bankok felvásárlásával

és ezt a trendet folytatni szeretné - hangsúlyozta Wolf László, az OTP szerbiai leánybankja igazgatóbizottságának elnöke.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Predrag Mihajlovic, a Vojvodjanska Banka végrehajtó bizottságának elnöke, az intézmény vezérigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy

az OTP Bank a vásárlást követően a kirendeltségek hálózata, valamint a bankautomaták száma alapján a harmadik legnagyobb bank lett az országban,

több mint egymillió új ügyfelet tudhat magáénak.

Az OTP Bank 2005 óta van jelen Szerbiában, az OTP Banka Srbija

  • a Niska Banka,
  • a Zepter Banka és
  • a Kulska Banka felvásárlásával jött létre.

A Vojvodjanska Banka az ország egyik legrégebbi bankja, a maga 150 éves történelmével az egyik legismertebb pénzintézet az országban.

Az OTP Banknak világszerte több mint 15 millió ügyfele van, Magyarország mellett további nyolc országban van jelen.