A kínai vállalat versenyképességi ugrást is végrehajt a beruházással

Yingli
--FILE--Chinese employees work at the manufacturing line of PV modules at the plant of Tianjin Yingli solar Group in Tianjin, China, 12 March 2013. Stronger domestic demand helped Chinas factory activity to rebound in March, with new orders up sharply in a sign that the underlying economic recovery is strong enough to weather any risks from patchy export performance, surveys showed on Monday (1 April 2013).Chinas official manufacturing purchasing managers index (PMI) released by the National Bureau of Statistics rose to an 11-month high of 50.9 in March, above the 50-point level that indicates growth on the month, but below a Reuters poll consensus forecast of 52.0.A separate survey by HSBC showed its final PMI climbing to 51.6 last month, roughly in line with a flash reading of 51.7 and up from Februarys 50.4.The twin PMI surveys suggest the speed of revival in the worlds No. 2 economy may not be as brisk as some think, as unsteady foreign demand for Chinese exports remained a constraint.
Vágólapra másolva!
Óriási beruházást jelentett be a Sanghajtól északra fekvő, kelet-kínai Kiangsu tartomány vezetése és az egyik legnagyobb kínai napelem gyártó, a Risen Energy. A vállalat és a tartomány együttműködésében új napelem gyár létesül a régióban, hatalmas pénzből.
Vágólapra másolva!

A Risen Energy az egyik meghatározó kínai gyártója a fotovoltaikus napelemes rendszereknek. Az 1986-ban alapított vállalat most egy kelet-kínai tartományban építhet újabb óriási gyárat.

Közös tulajdonú vállalat

A beruházás megvalósítására a vállalat és Changzhou több mint 12 millió lakosú városa, közös tulajdonú céget hoz létre a bejelentés szerint. A cégben a Risen Energy 60 százalékos, azaz többségi tulajdonrésszel bír.

Újabb hatalmas napelem gyár épül Kínában (illusztráció) Forrás: Imaginechina/Wei Ta

Az újonnan építendő gyár beruházási költsége meghaladja majd az 1,2 milliárd amerikai dollárt, azaz a nagyjából 318 milliárd forintot.

A gyár kapacitását 5 gigawattnyira tervezik. Azaz ekkora energia hasznosítására lesznek majd képesek azok a napelemek, melyeket itt gyártanak.

A panelek mellett, a gyárban a működéshez szükséges további modulokat és alkatrészeket is készítenek.

A létesítmény egy, már most működő ipari parkban épülhet meg.

Versenyképességi fordulat

A gyárral a Risen technológiai váltást is szeretne megvalósítani. Az új technológiák alkalmazásától azt várják a vállalatnál, hogy azokkal elősegíthetik versenyképességük növekedését.

Napelemmel borított házak egy kínai városban Forrás: AFP/XINHUA/Xinhua News Agency/Xu Yu

A cég nem csak Kínában szeretne terjeszkedni, hanem a nemzetközi piacokon is.

A vállalat nem csak gyárt, hanem fejleszt is, a napelem-cellák mellett szolárlámpákat és más termékeket is. Termékeit az Európai Unióban és Észak-Amerika területén is értékesíti.