Technológiai forradalomra kell készülniük a cégeknek

fiatal főnök, idős beosztott illusztráció
Vágólapra másolva!
A Deloitte 2018-as Globális HR Trendekről szóló jelentésének legfőbb kérdése, hogy a cégek menedzsmentje képes lesz-e haladni a technológiai fejlődéssel, és átalakítani a szemléletet az új szerepeknek megfelelően?
Vágólapra másolva!

A Deloitte több mint 11 ezer üzleti és HR-vezető megkérdezésével készülő kutatása azt vizsgálta, hogyan változnak a vállalatok HR-prioritásai, különösen a technológia fejlődése nyomán - írja a Piacésprofit.hu.

Mint kiderült, a válaszadók döntő hányada szerint együttműködésre képes vezetőkre van szükség, akik a szerteágazó problémákat össze tudják fogni és azok megoldását képesek irányítani.

A megkérdezettek döntő többsége szerint együttműködő vezetőkre van szükség, miközben 73 százalékuk szerint vezetőik nem együttműködőek Forrás: Shutterstock

A felmérés szerint bő 30 százalékkal nagyobb eséllyel érhetnek el évi 10 százalékos növekedést azok a cégek, ahol a felsővezetők együttműködők, mint ahol a felsővezetők elkülönülten dolgoznak. Ez ma a megkérdezettek 73 százaléka szerint nem így van, azaz nem együttműködőek a vezetők.

A kutatás szerint a megkérdezett vállalatok negyven százaléka véli az automatizációt jelentős hatásúnak a munkahelyek csökkentése terén, a vállalatok fele pedig úgy érzi, ez a folyamat már meg is kezdődött.

A hagyományos karriermodellek is váltásra szorulnak, a megkérdezettek mintegy 50 százaléka szerint új karriermodellek és készségek szükségesek,

A témáról bővebben a Piacésprofit.hu cikkében olvashatnak.