Vihetünk-e csillagszórót magunkkal, ha repülővel utazunk karácsonyozni?

Budapest Airport, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Vágólapra másolva!
Az év végi ünnepek közeledtével a Budapest Airport közleményben hívja fel az utazók figyelmét néhány gyakorlati információra, amely hasznos lehet az utazás, vagy épp az ünnepi készülődés során.
Vágólapra másolva!

A Budapest Airport folyamatosan törekszik a repülőtéri szolgáltatások fejlesztésére: az elkövetkező öt év során összesen 700 millió eurót meghaladó értékű beruházást valósít meg. Ezeknél a legfontosabb szempont a biztonságos repülőtéri környezet fenntartása mellett az, hogy az utazás minél kényelmesebb és gördülékenyebb legyen az utasoknak - írják.

A budapesti repülőtér üzemeltetője az alábbiak szem előtt tartását ajánlja azoknak, akik a közelgő ünnepek alatt repülős utazásra indulnak.

Csillagszóró, tűzijáték még feladott poggyászban sem vihető fel repülőgépre Forrás: Budapest Airport

A biztonsági ellenőrzés felgyorsítása érdekében érdemes előzetesen ellátogatni a Budapest Airport weboldalára (www.bud.hu), és meggyőződni arról, hogy milyen tárgyakat lehet behozni a repülőtérre, illetve felvinni a repülőgép fedélzetére; és melyek azok a tiltott eszközök, amelyeket mindenképpen otthon kell hagyni.

Az ünnepek közeledtével fontos megjegyezni, hogy a tűzijáték és a csillagszóró a repülésre veszélyes eszköznek számít.

Így azok sem kézipoggyászban, sem pedig feladott bőröndben nem szállíthatók, azokat a repülőtéren elkobozzák vagy kidobatják az utasokkal.

December végén, az ünnepi időszakban sokan utaznak Budapestről repülővel – érdemes emiatt a szokásosnál korábban kiérkezni a repülőtérre, hogy biztosan időben áteshessen az utas a biztonsági ellenőrzésen.

Az üzemeltető arra is felhívja a figyelmet, hogy az utasbiztonsági ellenőrzés után, a SkyCourtban vásárolt termékeket, beleértve az ajándéknak szánt italokat is, korlátozás nélkül fel lehet vinni minden repülőgép fedélzetére. Ezeket a termékeket nem érintik a poggyászok esetén szem előtt tartandó súlykorlátozások.