Gombamód szaporodnak az építőipari cégek

alulnézet ellenfény építkezés ÉPÜLET épületfotó épülő ház félkész épület FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTECHNIKA FOTÓTÉMA lakópark NÉZET
Debrecen, 2017. január 23. A betonozó tölcsérrel egyszerre 1 köbméter friss betont emelnek az emeleti zsaluzatba a Dóczy Lakópark építésén. A debreceni Hunép Universal cégcsoport saját beruházásban és kivitelezéssel építi a lakóparkot, amiben 224 lakásos három tömbből álló épületegyüttes készül. Szakmai és pénzügyi előrejelzések szerint idén tovább folytatódik az építőipar termelésének, 2016 őszétől tapasztalható növekedése. Az várható, hogy az ágazatot a magánberuházások és a lakásépítés lendíti tovább. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Többéves cégalapítási rekord dőlhet meg idén, hiszen csak ebben az évben eddig közel 10 ezer céget indítottak Magyarországon - ismerteti a pénteki Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A cikk szerint akkora cégalapítási láz tapasztalható Magyarországon, hogy az eddigi részeredmények alapján 2013 után idén

újra több mint 30 ezer vállalkozás

kezdheti meg működését. Az elmúlt négy évben 25 és 29 ezer között mozgott ez a szám.

Forrás: MTI/Oláh Tibor

A lista élén a gépjárműjavítást is magába foglaló kereskedelem áll 2175 cégalapítással, ezt követi az építőipar (1682), illetve a szakmai, tudományos, műszaki tevékenységek (996).

Az idén alapított cégek több mint 60 százalékát, 5833-at Közép-Magyarországon, azaz Budapesten vagy Pest megyében jegyezték be. Ezt követi 755 céggel az Észak-Alföld, majd a Közép-Dunántúl (648) és a Dél-Alföld (626) - olvasható a gazdasági napilapban.