Az interneten árulják a felhőkarcolót

a világ tíz legdrágább helye 10
Skyline of the Lujiazui Financial District with the Shanghai Tower, tallest, the Shanghai World Financial Center, second tallest, the Jinmao Tower, third tallest, and other high-rise buildings and skyscrapers in Pudong, Shanghai, China, 24 January 2017. Shanghai's trade volume hit a record in December, which helped the city post better growth in annual trade than the national figure, Shanghai Customs data showed. Imports through Shanghai were a record 186.81 billion yuan (US$27.3 billion) in December, lifting the monthly trade value over 300 billion yuan for the first time to 306.03 billion yuan, customs said. For 2016, the city's imports and exports totaled 2.87 trillion yuan, up 2.7 percent from a year ago. The rise reversed a 2.1 percent decline in 2015. The city's imports rose 5.2 percent to 1.66 trillion yuan last year, faster than the national gain of 0.6 percent. Exports dipped 0.5 percent to 1.21 trillion yuan, but the drop was smaller than the national decline of 1.5 percent.
Vágólapra másolva!
Érdekes hirdetést dobott ki az egyik kínai oldal. Az Alibaba tulajdonában lévő Taobaon a látogatók most egy 37 emeletes felhőkarcolóra licitálhatnak. A nem hétköznapi vétel azonban néhány kellemetlen kötelezettséget is ró az aukció nyertesére.
Vágólapra másolva!

A Taobao oldalán licitálhatnak a látogatók egy 37 emeletes felhőkarcolóra. A szerencsés nyertesnek nagyjából 83 millió dollárt kell majd kifizetnie az épületért. Az Alibaba tulajdonában lévő oldalon árusított felhőkarcolóval azonban van néhány probléma.

illusztráció Forrás: Imaginechina/Wang gang - Imaginechina/Wang Gang

Az épület még nem készült el teljesen, ezért a vevőnek a befejezés költségeit is állni kell majd. Az eredeti tervek szerint egy öt csillagos hotel lett volna.

A munkálatok 2006-ban kezdődtek, de miután a kivitelezőnek elfogyott a pénze, leálltak a projekttel.

A hirdetés a Taobao egyik eldugottabb részén jelent meg, ahol csődbe ment cégek árverezhetik el megmaradt értékeiket. Ugyan rengeteg meglepő dolgot adtak már el az oldalon, többek között épületeket is, de úgy tűnik idáig ez az első felhőkarcoló, amely ilyen úton találhat új gazdára.

illusztráció Forrás: AFP/Stephane Frances/ Onlyfrance.Fr

Néhány hónapja két Boeing 747-es repülőgépet adtak el a Taobao honlapján összesen 48 millió dollárért.

Amennyiben akad vevő, aki kifizeti a 83 milliós árat, még így sem közelíti meg az online eddig legdrágábban elárverezett tárgyat. A rekordot az eBay tartja, ahol még 2006-ban adtak el egy Gigayacht névre keresztelt luxushajót 168 millió dollárért.

Az eBaynek egyébként saját listája is van a legérdekesebb és legdrágábban eladott dolgokról. Ezen olyan tételek találhatók, mint például ebéd Warren Buffett befektetővel, a Pratariccia nevű olasz falu, az eredeti Hollywood felirat betűi vagy a Zagami meteorit egy darabja.