Egyre kevesebb bankfiók van

Most kell újragondolnia a pénzügyeit, ingyenes készpénzfelvétel, illusztráció, ATM bankautomata, bankfiók
Vágólapra másolva!
A tavalyi fiókbezárási hullám után 2018-ban is becsuk a CIB Bank féltucatnyi kirendeltséget vidéki nagyvárosokban és Budapesten. Majdnem tucatnyi azoknak a K&H fiókoknak a száma, amelyek az idén már pénztár nélkül működnek. A takarékok elérhetősége is csökken, de nyitvatartási korlátozások is akadnak.
Vágólapra másolva!

Nyáron több személyes ügyintézési helyszínnek is búcsút mondhattak a CIB ügyfelei. A bank ezt követően ősszel is becsukott további három fiókot. Úgy tűnik, hogy ez a folyamat 2018-ban is folytatódik. A bank tájékoztatása szerint ugyanis február végén összevonnak két-két szegedi, pécsi és győri fiókot. A változás szerintük annak érdekében történik, hogy a CIB a „lehető legjobban megfeleljen a változó ügyféligényeknek és a jövedelmezőségi szempontoknak".

CIB Bank a Teréz körúton 2016 augusztus 19. Fotó: Szabó Gábor - Origo

Február 26-tól – nyomatékosítja a pénzintézet – a CIB Szegeden a Kiss Menyhért utca 1. címen, Pécsett az Irgalmasok u. 3/1. címen, Győrben pedig az Aradi vértanúk útja 10. címen várja teljes körű banki szolgáltatásokkal ügyfeleit. Arról nem ejtenek szót, de

közben eltűnik a szegedi Széchenyi téri, Pécsett a Ferenciek utcájában levő és a győri Árkád alatti kirendeltség.

Nemcsak a vidéki nagyvárosokban, hanem Budapesten is kevesebb helyen lesz majd elérhető a bank. Február 23-án az „ügyféligények változása miatt" bezárják a második kerületben a Hűvösvölgyi úton, a tizedik kerületben a Kőrösi Csoma Sándor úton, valamint a nyolcadik kerületben a József körúton levő egységeiket (ezek a helyszínek sem tűnnek éppen kiesőnek).

Illusztráció Forrás: Mudra László - Origo

A pénzintézet hangsúlyozza viszont, hogy a bezáró fiókok néhány kilométeres körzetében számos CIB fiók, illetve ATM van. A bank pedig a változásokkal együtt 70 fiókjával továbbra is országos lefedettséget biztosítva áll ügyfelei rendelkezésére - írja az Azénpénzem.hu.

A takarékok tavaly tucatjával zártak be kirendeltségeket, és úgy tűnik, hogy ez a folyamat 2018-ban is folytatódik.

A Fókusz Takarék Baja, Tóth Kálmán u. 14/b szám alatt működő fiókjának pénztárforgalmi és ügyfélszolgálati tevékenységét a héten „áthelyezte" a Szentháromság téren levő, valamint a Bajaszentistváni fiókjába. A Korona takarék miskolci kirendeltségei „technikai okok" miatt az idén nem nyitottak ki.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A tavalyi harmadik negyedévben a jegybanki adatok szerint a három évvel korábbinál mintegy 20 százalékkal kevesebb bankfiók működött. Az ügyfeleket persze nemcsak a bezárások bosszanthatják, hanem például az is, ha a nyitva tartás korlátozott. Ilyen is akad a takarékoknál.

A Korona megyaszói fiókja 2018. január 9-től keddenként zárva lesz, a monoki csak keddenként nyit ki, a Rátkán levőben viszont csak hétfőn lehet személyesen ügyet intézni.

Nem csuk ugyan be (sőt, a nyitva tartás sem változik), de nehéz nem szolgáltatási szűkítésnek tekinteni, hogy a K&H 11 fiókja 2018. február 1-jétől visszavonásig pénztár nélkül működik. Ez a bank azt hangsúlyozza, hogy készpénzbefizetésre és készpénzfelvételre természetesen ezekben a bankfiókban is lehetőség nyílik továbbra is, de persze csak automatizáltan, ATM berendezésen keresztül.