A Veolia több mint 800 millió forintból korszerűsíti ajkai erőművét

Vágólapra másolva!
A Veolia Magyarország Zrt., amely idén nyolcszázmillió forintot meghaladó értékű korszerűsítést hajt végre az ajkai erőműben, addig folytatja a fejlesztéseket, amíg az erőmű el nem éri a kívánt kibocsátási értékeket – mondta a Magyar Időknek Palkó György elnök-vezérigazgató.
Vágólapra másolva!

A lap szerdai számában megjelent cikk szerint a francia gyökerű Veolia Energia Magyarország Zrt. új tulajdonosként pontot kíván tenni az ajkai pernyehullásügy végére.

Palkó György szerint a beruházásokat már az első negyedévben megkezdik, egyelőre azonban nem látható, pontosan milyen fejlesztéseket hajtanak majd végre.

"Az erőműben öt kazán működik, amelyek mindegyikén három-négy beavatkozási pontot azonosítottunk az előkészítő munkák során. Ha pedig egy helyen beavatkozunk, akkor megváltoznak az üzemállapotok, és meg kell várni a következő beavatkozás megtervezését. Ezért is vesz igénybe egy teljes évet a korszerűsítési program – mondta Palkó György.

Ez azért is szükséges, mert sem a mi, sem pedig az ajkaiak véleménye szerint nem oldódott meg a pernyeszennyezés gondja. Hiszünk abban, hogy a tervezett program végrehajtásával a problémakör jelentősen javulni fog, sokkal jobb kibocsátási paramétereket garantálhatunk. A megoldás viszont nem egyszerű, hiszen nagy és régi létesítményről van szó, tehát sok javítanivaló van rajta. Amennyiben az idei korszerűsítés nem hozza a várt eredményt, akkor jövőre újabb beavatkozásokhoz látunk hozzá, amelyeket egészen addig folytatunk, amíg el nem érjük a kívánt eredményt" – szögezte le az elnök-vezérigazgató.