Borzalmas újítással próbálkozik a LinkedIn

2018.03.22. 19:12

A sajtó vegyes kritikával fogadta a Linkedin legújabb próbálkozását, miszerint a felhasználók mostantól filtereket is használhatnak az általuk megosztott anyagokon. A fiataloknak egyre fontosabbak a képek és a videók, ezekkel lehet a leginkább megszólítani őket, erre pedig a Linkedinnél is rájöttek és ennek megfelelően alakítják át az oldalon szereplő tartalmakat. A The Verge még a vártnál is unalmasabbnak nevezte filtereket.

A Linkedin újítása az óriási népszerűségnek örvendő Snapchat és Instagram vonalán indul el. A felhasználók számára elérhetővé tették a különböző filtereket, amelyekkel szinesebbé tehetik a megosztott videókat és képeket. Azonban egy nagy különbség azért akad a fentebb említett felületekhez képest, méghozzá az, hogy a Linkedint általában nem a szórakozás miatt látogatják a felhasználók.

LinkedinForrás: Shutterstock

Ezért is furcsa, hogy a LinkedIn mégis azzal próbálkozik, hogy szórakoztatóbbá tegye az oldalt, noha erre senki sem kérte őket és túlzottan sok értelme sincs a dolognak. Az oldalon a legtöbben munkával kapcsolatos anyagokat szeretnek posztolni, álláshirdetéseket vagy szakmai anyagokat, elemzéseket és nem a magánéletüket akarják megosztani.

Míg a Snapchat és az Instagram filterek tömegével teszi érdekesebbé és szórakoztatóbbá a képeket, addig a LinkedIn mindössze három darab filtert kínál induláskor. Ezek az: "on air", a "work high five" és a "side hustle". Teljesen nyilvánvaló, hogy ezzel a limitált tartalommal nem lesznek képesek felvenni a versenyt az Instagram szavazós filterével, vagy mindenki kedvenc kutyafejével.