Újabb Robin Hood száll szembe a brókercégekkel

2018.06.08. 20:00

A Revolut elnevezésű start-up cég ingyenes tőzsdei kereskedési platformot indít, amivel konkurenciát támaszt az ügyfelek szerint egyre magasabb jutalékokkal dolgozó brókercégeknek. Teszi ezt erős, ma már kétmilliós felhasználói bázisára alapozva.

A londoni központú társaság Wealth elnevezésű kereskedési felületén az amerikai és az angol tőzsdéken szereplő cégek részvényeivel, illetve egyéb pénzügyi instrumentumokkal lehet majd kereskedni.
„A befektetők egyre jobban elhűlnek a brókercégek által felszámított magas jutalékok láttán, mi viszont a befektetési lehetőségeket olcsóvá, egyszerűvé és teljes mértékben mobillá szeretnénk tenni" – hangsúlyozta a cég vezérigazgatója, Nikolay Storonsky a CNBC-nek.

A Revolut növekedésének üteme igencsak felgyorsult az elmúlt időszakban, hiszen felhasználói bázisa tavaly novemberben elérte az egymilliót, ma pedig már ennek a kétszerese.

Forrás: AFP/Eric Piermont

Az ingyenes kereskedési platformot a jövő évben szeretnék elindítani. Nem ez lesz azonban az első ilyen szolgáltatás, hiszen például az Egyesült Királyságban a Trading 212, az Egyesült Államokban pedig a Robinhood is kínál már hasonlót.