Meghekkeltek egy dél-koreai kriptotőzsdét, zuhan a bitcoin

bitcoin, bitcoin függőség
Vágólapra másolva!
A hétvégén meghekkelték a dél-koreai Coinrail kriptotőzsdét. Az eset miatt ismét felerősödtek a félelmek, vajon biztonságban vannak-e a kriptopénzek a tőzsdei platformokon, ami erős eladási hullámot indított el a digitális devizák piacán.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg közzétette a Coinrail közleményét, amelyben kifejtik, hogy a kriptovaluták 70 százalékát biztonságos, úgynevezett cold walletekben, vagyis virtuális tárcákban tárolják, amelyek nem kapcsolódnak az internethez, ezért nagyobb biztonságban vannak a hekkerekkel szemben.
A lopás a fennmaradó egyharmad részt érintette, helyi lapértesülések szerint mintegy 40 milliárd von (37,28 millió dollár) értékben tűntek el különféle devizák a rendszerből.

Dél-Korea a világ egyik legnagyobb kriptodeviza-kereskedési központja.

A Coinrailen több mint 50 kriptopénzzel lehet kereskedni, amivel a világ 100 legnagyobb kriptotőzsdéje közé tartozik.

A bitcoin és más kriptopénzek árfolyama a hírre újra esésnek indult.

A bitcoin az elmúlt időszakban folyamatos értékvesztést volt kénytelen elkönyvelni, ahogy arról az origo.hu többször is beszámolt. Tavaly decemberben például megírtuk, hogy értékének harmadát veszítette el öt nap alatt. A korábbi 19 ezer dolláros csúcshoz képest, ma már mindössze 6750 dollárt ér egy bitcoin-részvény.

Forrás: AFP/Klaus Ohlenschläger

A Coinmarketcap.com adatai szerint a kriptovaluta-piac értéke a csúcsot jelentő idén januári 830 milliárd dollárról mára 298 milliárdra olvadt.

A befektetőket és az illetékes hatóságokat megijesztette, amikor

az év elején a tokiói székhelyű Coincheck elektronikus kereskedési platformtól 534 millió dollár értékű digitális devizát loptak el hekkerek.

Négy évvel korábban az ugyancsak tokiói székhelyű Mt. Gox - amelyen egykor a világ bitcoin-kereskedelmének 80 százalékét bonyolították - csődvédelmet kért, mert félmilliárd dollár értékű bitcoint loptak el tőle. A Youbit dél-koreai kriptodeviza-tőzsde tavaly decemberben zárt be, és kért csődvédelmet, miután kétszer is hekkertámadás érte.