A Rolls-Royce már robotokat is fejleszt

robotméh
(160626) -- TIANJIN, June 26, 2016 (Xinhua) -- A staff member shows a three-centimeter-tall robot bee at the exploration zone on the Annual Meeting of the New Champions 2016, or the Summer Davos Forum, in Tianjin, north China, June 26, 2016. (Xinhua/Yue Yuewei) (wyo)
Vágólapra másolva!
A cég bejelentette, hogy olyan apró robotcsótányokat fejleszt, amelyek képesek feltérképezni a repülőgépek hajtóműveinek hibáit, és akár meg is javítják azokat.
Vágólapra másolva!

A cég mérnöke szerint

a miniatűr technológia segítségével felgyorsítható a karbantartási idő,

mivel így a repülőgép motorját nem kell kiemelni a gépből.

Illusztráció Forrás: AFP/Xinhua News Agency/Yue Yuewei

Az angliai Farnborough International Airshow keretében a cég technológiai szakembere, James Kell beszélt arról, hogy a mérnökök számára rengeteg időmegtakarítással járnak a minirobotok.

– tette hozzá Kell.

A Rolls-Royce az amerikai Harvard egyetem és az angliai Nottingham egyetem robotika szakértőivel dolgozott együtt.

Sebastian de Rivaz, a Harvard kutatója elmondta, a csótányok ihlették fejlesztésüket, amit nyolc évig készítettek elő, jelenleg a mikro kamerák rögzítésével foglalkoznak, és azzal, hogy a robotok maximum 15 milliméter nagyságúak legyenek.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor állhatnak munkába az apró robotszerelők. Korábban a cég már bejelentette, hogy beszáll a repülő taxik piacára, amihez a mérnökök már meg is tervezték a szükséges hajtóművet.