A Fortune magazin toplistájában egy magyar cég

Fortune, Fortune magazin, Change the World, ABB
Vágólapra másolva!
A Fortune magazin a nyolcadik helyre sorolja azon vezető vállalatok között, amelyek „hozzájárulnak a bolygónk előtt álló kihívások és a társadalmi problémák megoldásához" – elismerve ezzel az ABB-nek az elektromos járművek villámtöltési megoldásainak terén meglévő globális vezető szerepét.
Vágólapra másolva!

A céget a nyolcadik helyre rangsorolták a Fortune magazin „Change the World" („Változtasd meg a világot") listáján.

Az előkelő helyezés a vállalat azon sikeres törekvéseit díjazza, amelyekkel felgyorsítja a tiszta energiára és az elektromos hajtású járművekre alapozott közlekedés térnyerését.

A Fortune magazin szerint a ranglistával azokat a vállalatokat kívánják kitüntetni, „amelyek fő üzleti stratégiájuk által meghatározott tevékenységeikkel pozitív társadalmi hatásokat tudtak kiváltani".

Fortune magazin Forrás: ABB

A Fortune magazin a „Change the World" listájának összeállításakor kritériumként azt vizsgálja, hogy a vállalat technológiáiban milyen szintű az innováció, illetve a pozitív társadalmi hatásokat kiváltó tevékenysége miként segíti a cég nyereségességét és a részvényesi érték növekedését.

Azzal, hogy a most negyedik alkalommal kiadott listán a céget beválasztották a legjobb tíz közé, az ABB bekerült a legrangosabb vállalatok csoportjába.

– nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, a cég vezérigazgatója.

Az innovatív vállalat e-mobilitási portfóliójában vonatok, buszok és hajók töltési és energetikai megoldásai találhatók, olyan villámtöltőket fejlesztett ki autókhoz, amelyekkel nyolc perc alatt 200 kilométernyi hatótávolságot biztosító szintre tölthetők fel a járművek akkumulátorai.

Illusztráció Forrás: ABB

A Fortune magazin szerint: „Az elektromos járművek térnyerésével párhuzamosan, az ABB több mint 7000 villámtöltő állomást telepített világszerte, amelyeknek köszönhetően az elmúlt hét évben közel 2 millió gallon benzint lehetett megtakarítani globális szinten.

A töltésre szakosodott üzletág 2015 óta kétszámjegyű éves növekedést ér el.

Az ABB az egyik jelentős projektje keretében az Electrify America-val közösen jövőre több száz töltőállomást épít ki USA-szerte."

A magyar ABB profilja ugyanaz, mint az anyavállalaté: energetikai hálózatok (transzformátorok, generátorok, az elektromos energiaátviteli lánc az előállítástól a szállításon át az elosztásig), energetikai termékek (gyorstöltők pl.), ipari automatizálás (gyártási folyamatok hatékonyabbá tétele, digitalizációja, okos érzékelők pl.), robotika (pl. cobotok, együttműködő robotok, ipari festő, hegesztő, rakodó robotok, autóipar, élelmiszeripar) és hajtások (specifikusan különböző motorokhoz).

A főbb ügyfelei itthon is a közüzemi energiaszektorban, az iparban, a közlekedésben és az infrastrukturális szektorban működnek.

Az ABB a második negyedévben 681 millió dollár, azaz a tavalyi év hasonló időszakához képest 30 százalékkal magasabb nettó jövedelmet jelentett, miközben árbevétele 8889 milliárd dollárra nőtt.