Bekerült a tőzsdei elitklubba az ALTEO

2018.09.12. 16:11

Új taggal bővült a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriája, az ALTEO Group ugyanis eggyel feljebb lépett a standard kategóriából. A kategóriaváltás szimbolikus hitelesítéseként a szeptember 12-ei tőzsdei kereskedést ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója nyitotta meg, a hazai tőzsde csengőjének megszólaltatásával.

Az ALTEO 2018. szeptember 4-én kezdeményezte a kategóriaváltást a hazai börzén; a kibocsátót a Budapesti Értéktőzsde a prémium kategóriába sorolta. Így jelenleg már 18 vállalat részvényei forognak ebben a kategóriában.
A dinamikusan fejlődő energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat 2016 őszén hajtott végre nyilvános részvénykibocsátást, korábban technikai bevezetéssel jelent meg a tőzsdén, és sikeres kötvényprogramot is megvalósított.

Az ALTEO Nyrt. részvényei bekerültek a prémium kategóriába a Budapesti ÉrtéktőzsdénForrás: BÉT/Kummer János


Közel egy évtizede jelentünk meg a hazai piacon, azóta a megbízható energiaellátást, az energiahatékonyságot, valamint a klímatudatosságot szem előtt tartva alakítjuk portfóliónkat. A tőzsdei jelenlét mellett konkrét célunk volt, hogy a prémium kategóriába lépjünk – mondta az ünnepélyen ifj. Chikán Attila.

A hazai tőzsdén a részvényeket három kategóriában lehet bevezetni a piacra, amelyek közül a prémium a legmagasabb. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK