Már nem kötelező vezetni az útnyilvántartást az áfa visszaigényléséhez

elektromos autó flotta
Vágólapra másolva!
Az egyszerűsödő adminisztrációnak köszönhetően várhatóan többen élnek majd ezzel a lehetőséggel, ami még kedvezőbbé teszi a komplex szolgáltatási csomagot jelentő tartós bérleti konstrukciót - hívja fel a figyelmet a flottakezeléssel foglalkozó Arval.
Vágólapra másolva!

„Az Arval flottakezelőnél üdvözöljük a változást, tapasztalataink szerint ugyanis

A jogszabály-módosítással ez a probléma viszont megszűnik, így várhatóan még többen élnek majd az 50 százalékos visszatérítés nyújtotta előnyökkel" – nyilatkozta a közleményben Kovách Kristóf, az Arval flottakezelő értékesítési igazgatója.

Az áfa visszaigényléshez kapcsolódó útnyilvántartás kötelező vezetésének eltörlése elősegítheti a tartós gépjárműbérleti konstrukciók jövőbeli terjedését Forrás: APF/F.FOUCHA/Franck Foucha

Az áfa-visszatérítés lehetősége mellett a tartós bérlet fontos előnye, hogy a szerződéssel a cég egy komplex szolgáltatási csomagot vesz igénybe, amelybe a jármű finanszírozása mellett a flotta kezelése is beletartozik - áll a Piac&Profit összeállításában.

A konstrukció jellemzően magába foglalja az autók szervizeltetését, a biztosítási ügyintézést, az esetleges baleset és büntetés kezelését, valamint a cég mobilitásának biztosításához a csereautó-szolgáltatást is.

Nem utolsósorban a tartós bérlet hosszú távon kiszámíthatóvá, átláthatóvá teszi a költségeket, és optimalizálja a cégautók által megkövetelt ráfordítást.