Milliókat költött a Pentagon ufókutatásra és láthatatlanná tevő köpenyre

Egy japán férfi állítja: UFO támadta meg az erdőben: videó
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra kerültek az amerikai védelmi minisztérium által korábban titkosított dokumentumok, amelyekből kiderült, hogy a Pentagon mennyi pénzt költött furcsa és sci-fi filmekbe illő kutatásokra.
Vágólapra másolva!

Az amerikai tudósok szövetsége kérvényezte a papírok nyilvánosságra hozatalát, amelyet egy amerikai törvény miatt meg is kaptak. A titkosítás alól feloldott dokumentumokból kiderült, hogy a Pentagon csak 2007 és 2012 között 22 millió dollárt költött ufóprogramjára, amelyet Advanced Aerospace Threat Identification Programnak (AATIP) kereszteltek.

A szervezet többek között a különböző földönkívülinek tűnt észleléseket is vizsgálta az évek során.

Az egyik kutató, Ulf Leonhardt, a University of St. Andrews professzora például a program keretében próbált meg láthatatlanná tevő köpenyt kifejleszteni, de ez végül nem sikerült neki. A technológia ráadásul igen távol áll attól, hogy használni lehessen például a modern harcászatban.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

2009-ben az AATIP más kutatásokat, kísérleteket is folytatott, például egy olyan szerkezet elméletét dolgozták ki, amely lehetővé tenné az időutazást. Ehhez szükség lenne egy féreglyukra is, de sajnos erre sem sikerült ráakadni. Ugyan az elmélet remekül működik a filmekben, de a valóságban semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy létező dologról van szó.

A Pentagon tehát arra a megállapításra jutott, hogy a láthatatlanná tevő köpeny és a féreglyukakon való utazás sem fog egyhamar a kormány rendelkezésére állni.

Viszont a Csillagkapu, a Star Trek, vagy éppen a Star Wars-filmekből ismert szupergyors űrutazásra is keresték a megoldást. Sajnos itt ugyancsak csalódást okoztak a kutatók, akik mindössze arra a megállapításra jutottak, hogy mindez csak a nagyon távoli jövőben lesz lehetséges.

Harry Reid volt szenátor és az AATIP egyik kiötlője egy rádióműsorban elmondta: reménykedik abban, hogy a kollégái továbbra is támogatják majd az ufókutatást, és a jövőben még több pénzt szentelnek erre a célre.