A Nintendót is megfertőzte a vírus

Nintendo Switch
A Nintendo konzoljait saját gyártású játékai adják el, amik remekül néznek ki és nagyon szórakoztatóak gyerektől felnőttig mindenkinek.
Vágólapra másolva!
A Nintendónak szembe kell néznie azzal, hogy nem tud megfelelő kínálatot biztosítani a Switch konzolból az amerikai és az európai piacokon. A kínai koronavírus miatt ugyanis akadozik a gyártás, ami az egész beszállítói láncot érinti.
Vágólapra másolva!

Áprilistól komoly bajba kerülhet a Nintendo, ugyanis a kínai koronavírus miatt akadozik a Switch játékkonzol ázsiai gyártása. A probléma az, hogy a Kínában gyártott elemek termelése erősen korlátozott lett a járvány miatt, aminek következtében csak limitált mennyiségben érkeznek meg a szükséges elemek a vietnámi gyárakba – ahol a japán óriás főként az amerikai piacra termel. Az egyes komponensek hiánya pedig néhány hónapon belül elkezdhet súlyosabb problémát okozni, ahogy a japán óriás értékesíti a jelenlegi készleteit – írja a Bloomberg.

Ez pedig hatalmas pofont jelentene a cég egészének, mivel a Nintendo éppen március végén adja ki a Switch egyik vezető játékának (Animal Crossing) új változatát.

Ha pedig épp ebben az időszakban kezdene el akadozni a konzol kínálata, az veszélyeztetné a Switch értékesítési lendületét, amely négy éve lényegében folyamatos.

A Nintendónak egyébként már ebben a hónapban elnézést kellett kérnie, amiért a japán piacon hiány kezdett kialakulni a Switch konzolból, és egyes kiegészítőkből. Az tehát már látszik, hogy a japán kiskereskedelmet elérte a készlethiány a kínai gyártás fennakadásai miatt.

Áprilistól készlethiány léphet föl a Nintendo Switch piacán Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A vállalat vezetése azonban egyelőre még nem látja, hogy bármilyen különösebb probléma lenne az USA-ba irányuló szállítással. Mindazonáltal a Nintendo szóvivője hangsúlyozta, készek megtenni bármilyen szükséges lépést, ha gondok merülnek föl. A szóvivő hozzátette, amennyiben a koronavírus hatásai széleskörűek és hosszantartók lesznek, úgy valóban elképzelhető, hogy lesznek fennakadások a kínálatban.

Az USA-ba kerülő februári és márciusi szállításokkal már biztosan nem lesz probléma, mivel ezeket már legyártották és elindították Ázsiából.

Az igazi bajok tehát március végén, áprilisban jelentkezhetnek. A szállítások egyébként nem állnak le teljesen, de a termékmennyiség komolyan visszaeshet

– nyilatkozta egy forrás a Bloombergnek.

Az amerikai piac pedig különösen fontos a Nintendo számára, mivel ez a japán vállalat legnagyobb felvevőpiaca. A társaság mag üzletágának 43 százalékát adja az USA, míg Európa és Japán csupán 27, illetve 21 százalékos részesedést tesz ki.