A héten újraindul a szentgotthárdi Opel-gyár

Szentgotthárd, Opel motorgyár
Vágólapra másolva!
Az Opel Szentgotthárdon fokozatosan és biztonságosan újraindítja a gyártást a gépkocsi-értékesítések figyelembe vételével. Az újraindulást megelőzően megerősített egészségvédelmi intézkedéseket vezettek be a szakszervezetek és az üzemi tanács támogatásával, az intézkedések független auditáláson estek át a PSA csoport összes telephelyén. A termelés fokozatosan és biztonságosan kerül újraindításra, az értékesítési folyamatok által vezérelve - áll a cég közleményében.
Vágólapra másolva!

Munkavállalóik egészségének és a vállalatcsoport gazdasági helyzetének védelme továbbra is a két fő alapelv működésük irányításában. A megerősített egészségvédelmi intézkedésekről szóló protokolljuk magas szintű védelmet kínál munkatársaik számára, és ez az elsődleges feltétele a gyártóüzem újraindításának. Emellett a gyártás alakulását a kereskedelmi tevékenység és az eladások befolyásolják. Fokozatosan és biztonságosan újraindították ipari gyártórendszerüket az ügyfelek által elvárt autók gyártására.

– jelentette ki Yann Vincent, a PSA csoport gyártásért felelős alelnöke.

A szentgotthárdi motorgyár termelésének szüneteltetését követően megerősített egészségügyi protokollt vezettek be a szakszolgálatok támogatásával, valamint szoros együttműködésben a szakszervezetekkel és az üzemi tanáccsal.

– nyilatkozta Grzegorz Buchal gyárigazgató.

A járvány okozta egészségügyi válság kezdete óta a PSA csoport prioritása a munkatársak egészségének védelme és a vállalat fenntarthatóságának biztosítása volt.

A szentgotthárdi Opel-motorgyár Forrás: MTI/Kászoni László

A gyártás szüneteltetése alatt a PSA csoport megerősített egészségügyi intézkedéseket vezetett be, amelyeket az egyes telephelyekhez igazítottak. A szakszolgálatokkal közösen összeállított egészségvédelmi protokollt széles körben megosztották a munkavállalói képviseletekkel, és rendszeres ellenőrzéseknek vetették alá. Ezenkívül úgynevezett „protokoll referenseket" is megbíztak, akik felelnek az intézkedések alkalmazásának napi szintű ellenőrzéséért, és szükség esetén a javító intézkedések végrehajtásáért.

A termelés fokozatos és biztonságos újraindítására ezekben a hetekben kerül sor a vállalatcsoporton belül. A termelés részleges újbóli indításának első hulláma május 4. és 11. között kezdődött, figyelembe véve a kereskedelmi tevékenységek beindulását.

Ezzel a fokozatos és felelősségteljes megközelítéssel a PSA csoport kompromisszumok nélkül cselekszik a munkavállalói és az ügyfelei védelmének érdekében miközben biztosítja a vállalat fenntarthatóságát - emeli ki végzetül a közlemény.