Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Fenntarthatósági Témahéten kedden a közösségi közlekedésről lesz szó

- Légi felvétel Budapest, 2003. szeptember 10. 
A Magyar Állam Vasutak Rt. az elővárosi forgalom korszerűsítésére 13 darab Siemens gyártmányú Desiro iker motorkocsit vásárolt. A komfortos, légkondicionált utastérrel rendelkező vonatok 246 utast szállítana
Budapest, 2003. szeptember 10. A Magyar Állam Vasutak Rt. az elővárosi forgalom korszerűsítésére 13 darab Siemens gyártmányú Desiro iker motorkocsit vásárolt. A komfortos, légkondicionált utastérrel rendelkező vonatok 246 utast szállítanak és úgy lettek kialakítva, hogy a mozgássérültek is akadálymentesen tudnak a vonatra felszállni. A környezetbarát vasúti járművek, amik 120 kilométer/óra sebességre képesek a BZ motorvonatokat váltják fel. Az első szerelvények ősszel indulnak el Budapest és Esztergom között. A képen: próbaúton az új német motorvonat Budapest határában. MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2020. április 20-24. közötti időpontra meghirdetett Fenntarthatósági Témahetet elhalasztotta, ezért a tavaszra szervezett programok változatlan tartalommal 2020. október 5-9. között kerülnek megrendezésre.
Vágólapra másolva!

A Fenntarthatósági Témahét kiemelt témái az energia, a klímaváltozás és az egészségnevelés köré épülnek. A témák feldolgozását óravázlatok, a mintaprojektek és az országos kísérő programok egyaránt segítik.

Az online tanórákat a Fenntarthatósági Témahét szakmai partnerszervezeteinek neves előadói tartják. Az élő közvetítésekbe hazai és határon túli iskolai osztályok egyaránt bekapcsolódhatnak. Ezenkívül a Zoom-felületen is izgalmas tanórákat és aktivitásokat kínálnak az érdeklődő pedagógusok és diákok számára. A Zoom-órák az alábbi oldalról érhetők el a hét minden egyes napján.

2020. október 6. kedden 10:00 és 10:45 között dr. Wégner Krisztina tart előadást a közösségi közlekedésről és a fenntarthatóságról.

Az előadó a környezetvédelem, az energetika és a minőségirányítás vezetője a MÁV Zrt.-nél.

A Fenntarthatósági Témahét keretében kedden dr. Wégner Krisztina, a MÁV Zrt. környezetvédelmi, energetikai és a minőségirányítási vezetője tart online előadást a diákoknak Forrás: Origo

A közösségi közlekedés meghatározó szerepet játszik a fenntartható fejlődés és a körforgásos gazdálkodásra való áttérés globális folyamataiban. A zöld mobilitás eléréséhez szükséges a közösségi közlekedés megoldásainak minél szélesebb körű fejlesztése és minden környezeti aspektusra vonatkozó hosszú távú stratégiára. A MÁV Csoport elkötelezett a hazai közösségi közlekedés zöldítésében. Ennek a folyamatnak az egyes környezetvédelmi aspektusait és a folyamatban levő, valamint a jövőbeli fejlesztési irányokat mutatja be az előadás a gyermekek részére, akik utasként vagy később karrierjük során a MÁV Csoporttal kerülnek kapcsolatba.

Kapcsolódó linkek:
A Fenntarthatósági Témahét weboldala
A Fenntarthatósági Témahét Facebook oldala

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről