Baj van az egyik áruházlánc csomagolt élelmiszerével, ne egye meg

Auchan
Budapest, 2014. december 27. Az Auchan Bevásárlóközpont Soroksár név felirata az épület homlokzatán. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Az Auchan biztonsági okokból visszahívja egy termékét. Arra kérik a vásárlókat, ne fogyasszák el azt.
Vágólapra másolva!

A vállalat honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy a vásárlóktól is visszarendelik az alábbi terméket:

Termékjellemzők:

Megnevezés: AUCHAN TT SZELETELT SERTÉS BACONSZALONNA 100G

Forgalmazó: Auchan Magyarország Kft.

EAN kód: 5999086424822

Minőségmegőrzési idő: 31.01.2021

Arra kérik vásárlóikat, hogy amennyiben ilyen terméket vettek,

biztonságuk érdekében ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza valamely áruházukba, ahol a termék teljes vételárát megtérítik a vevőszolgálatokon, akár blokk nélkül is.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy a termékben a Listeria monocytogenes jelenléte okozhat problémát.

Forrás: Auchan

A Listeria monocytogenes baktérium az élelmiszerekben gyakran előfordul, megbetegedést azonban csak nagyobb baktériumszám mellett okoz. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, ezért minden 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer elfogyasztása kockázatos lehet, ha annak összetétele támogatja a baktérium szaporodását. Veszélyt jelenthetnek például az azonnali fogyasztásra kész (ready-to-eat) élelmiszerek; a nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült termékek; a lágysajtok (feta, brie, camembert stb.); a nyers húst tartalmazó ételek, a húskészítmények; a nyers halak, a füstölt lazac; a nyers zöldségből készült saláták.

A panaszok kialakulásának ideje általában a fogyasztást követő 1 nap és 1 hét közé tehető. A fertőzés jellemző tünetei a láz, hányás, hasmenés, fejfájás.

A kialakult betegségnek – főként a várandós nők körében – súlyos következményei lehetnek. Érzékeny csoport a csecsemők, várandós nők, idősek, valamint gyenge immunrendszerű emberek.

A vállalat elnézést kér a kellemetlenségért.