Kifejlesztették az alkalmazást, amelyben pénzzel befolyásolható mások élete

tinédzser, applikáció, illusztráció, telefon, mobiltelefon
Vágólapra másolva!
Egy vadonatúj alkalmazásnak köszönhetően immár lehetővé vált, hogy egy jelképes összeg befizetése árán befolyásolhassuk mások döntéseit. A fejlesztésről a BBC közölt riportot.
Vágólapra másolva!

A NewNew alkalmazás ötlete a Los Angeles-i székhelyű vállalkozó, Courtne Smith fejéből pattant ki.

Az alkalmazás, amely még „béta", vagyis teljes megjelenés előtti stádiumban van, „emberi tőzsdének" nevezi magát,

ahol a részvények vásárlásával valódi emberi életekbe fektethetünk be, és a döntések adják a részvények mozgását.

Az applikáció célja, hogy a közszereplők – írók, festők, zenészek, divattervezők, bloggerek stb – szorosabb kapcsolatot tudjanak kialakítani rajongóikkal,

követőikkel, mint más közösségi médiaszolgáltatásokkal, és ami még fontosabb, hogy ebből bevételük is származzon.

Amikor egy úgynevezett alkotó létrehoz egy NewNew fiókot és követőkre tesz szert, videoklipeken keresztül felkérheti őket, hogy bizonyos összeg átutalása mellett szavazzanak egy adott munkájával vagy személyesebb dilemmájával kapcsolatban.

applikáció (illusztráció) Forrás: Shutterstock

A szavazáskor az alkotó megkapja a cég nyilvánosságra nem hozott jutalékának levonása után neki járó összeget.

A szavazás mellett a követők külön fizethetnek azért is, hogy egy regisztrált alkotó tegyen valamit az általuk választott módon, például nevezzen el egy karaktert egy könyvben róluk.

Az alkalmazás népszerűségét jól mutatja, hogy számos neves támogató áll mögötte.

A befektetők között van Peter Thiel, a PayPal milliárdos társalapítója, a vezető amerikai technológiai befektetési alap, az Andreessen Horowitz, és a hollywoodi fimsztár, Will Smith is.

A Snapchat pedig technikai támogatást nyújtott.

Courtne Smith szerint, aki az applikáció társalapítója és vezérigazgatója, azzal, hogy a követő beleszólhat egy közismert személy életébe, a két fél között szorosabb kötelék jöhet létre és ez igazán kellemes érzés.

Smith az elmúlt két évben a NewNew-n dolgozott. Az ötlet egy korábbi, Surprise nevű alkalmazásból bomlott ki. Ez arra kérte a tagokat, hogy szavazzanak arról, milyen díjakat adnának a játékban résztvevő versenyzőknek.

A NewNew szóvivője elmondta, hogy az alkalmazás mögött álló vállalat fenntartja magának a jogot, hogy letilt minden személyt és tartalmat a platformjáról, akik vagy amelyek ellentétesek az irányelveikkel. Ezáltal kiküszöbölhető, hogy a közszereplők kínos helyzetbe kerüljenek, vagy sértéseknek legyenek kitéve.

Hozzáteszi:

Az alkalmazás hosszútávú sikeressége még bizonytalan, ez a jelenleg egyre gyarapodó számú követők és alkotók kezében van.