Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elindult a lakosságnak szóló napelemes pályázat negyedik szakasza

elektromosság, elektromos, villany, áram, energia, napelem, illusztráció, 2021.11.22.
Vágólapra másolva!
2022. február 6. 18 óráig most a Budapesten és Pest megyében élők igényelhetnek támogatást napelemes rendszerek és akkumulátor telepítéséhez, a nyílászárók cseréjéhez, a fűtés korszerűsítéséhez - írja Szentkirály Alexandra kormányszóvívő Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A december elején indult lakossági pályázat keretében a kormány így több mint 201 milliárd forintos keretösszeggel támogatja elsősorban az olyan háztartásokat, akik az átlagosnál alacsonyabb jövedelemből gazdálkodnak és önerőből nem tudnák fedezni a megújuló energiaforráson alapuló megoldásokra váltás költségeit.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a korábbi három szakaszban meghirdetett pályázatok beadási határidejét is meghosszabbítottuk:

  • Az első szakasz: Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye lakosai számára január 16. 18:00 órára,
  • a második szakasz: Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye lakosai számára január 23. 18:00 órára,
  • a harmadik szakasz, azaz Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosai számára január 30. 18:00 órára módosul.

A kormány célja, hogy hazánk 2050-re klímasemleges országgá váljon, így a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben foglaltaknak megfelelően jelentősen növeli a napenergia-termelést, és tíz év alatt meghatszorozza a kapacitását.

Magyarország zöld úton jár! - írja Szentkirályi Alexandra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről