Bővíti nemzetközi kapcsolatait a Hungexpo

Hungexpo, megújult, sajtóbejárás, konferenciaközpont
Budapest, 2021. szeptember 20. Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója (háttal, b) beszél, mellette Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára (j) az új kiállítási csarnokban Budapesten, a Hungexpo területén a sajtóbejárás napján, 2021. szeptember 20-án. A kormányzati fejlesztésként világszínvonalú vásárváros és konferenciaközpont épült meg a Hungexpón. Az 55 milliárd forintos beruházás tervezője a Finta Stúdió, kivitelezője a KÉSZ Zrt., a projekt kormányzati felelőse Fürjes Balázs államtitkára volt. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Hungexpo Zrt. bővíti nemzetközi kapcsolatait, újabb tizennyolc országban, köztük Nagy-Britanniában, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban épít ki partnerhálózatot - közölte a kiállításszervező cég.
Vágólapra másolva!

Ismertetik, hogy a Hungexpo eddig Olaszországban, Törökországban, Romániában és Szlovákiában volt jelen, mostantól pedig 22 országban lesz állandó képviselete. Az új országok: Németország, Ausztria, Svájc, Nagy-Britannia, Írország, Spanyolország, Portugália, Franciaország, Lengyelország, Litvánia, Lettország, Észtország, Ukrajna, Moldova, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Kína.

Hangsúlyozzák, a bővülő nemzetközi ügynöki és képviseleti hálózatuk abban segít, hogy szélesebb körben ismerjék meg a felújítás után egyedülálló lehetőségeket kínáló Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központot, továbbá az eddiginél is több külföldi cégnek nyújtsanak részvételi lehetőséget a szakkiállításokon.

A Hungexpo 2021 szeptemberi sajtóbejárása Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A közlemény felidézi, hogy a Hungexpo területe jelentős átalakításon esett át, immár több mint 70 ezer négyzetméteres fedett, és 36 hektáros szabad területet kínálnak partnereiknek.

Megépült 2021-re a 26 szekcióteremmel, és egy akár 2000 fős plenáris teremmel kialakított konferenciaközpontja, amely több évtizedes hiányt pótol.

A Hungexpo megújulásával Budapest lehetőséget kap gyakorlatilag bármilyen méretű nemzetközi kongresszus, konferencia befogadására - tették hozzá.

A Hungexpo Zrt. Magyarország és a régió vezető nemzetközi szakkiállítás- és konferenciaszervező cége, a kőbányai vásárváros üzemeltetője.

Nyilvános cégadatok szerint a Hungexpo Zrt. 2020-ban 2,67 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 8,3 milliárd forint után, a társaság adózás előtti eredménye 2020-ban meghaladta az 1,07 milliárd forintot a 2019. évi 1,1 milliárd forinttal szemben.