Véget ért a nagy szárnyalás, melyet egy ismert cég a koronavírusnak is köszönhetett

Zoom, logó, alkalmazás, számítógép, videó
The Zoom virtual meeting program from Google is one of the most important programs for virtual lessons, video conferences and online meetings | usage worldwide during the Corona period
Vágólapra másolva!
Valószínűleg már nem fog megismétlődni a Zoom hatalmas növekedése, amelyet a koronavírus-járvány időszakában produkált. A gyengülő bevételek pedig már a részvényesek számára is aggodalomra adhatnak okot.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg véget ért a Zoom Video Communications szárnyalása összefüggésben azzal, hogy a koronavírus-járvány világszerte enyhült. A videokonferencia-szolgáltató vállalat a pandémia időszakának egyik legnagyobb sikertörténete volt, ahogy hirtelen az online kapcsolattartás egyik legfontosabb eszközévé vált.

A Zoom a napoban tette közzé a legutóbbi negyedéves pénzügyi eredményeit, és mindössze 8 százalékos bevételnövekedésről számolt be a megelőző három hónapra.

A hírre a részvény árfolyama jelentős, 9 százalék körüli eséssel reagált. A cég részvénye igen rosszul teljesített az elmúlt időszakban. Idén eddig 55,87 százalékos mínuszban van a papír, az elmúlt 12 hónapban pedig 76,1 százalékos volt a gyengülés.

A Zoom negyedéves bevételeinek növekedési üteme Forrás: Statista

Miként a Statista ábráján is látható, a világjárvány egyik nagy nyertesének kikiáltott Zoom még 2021 negyedik negyedévében is hatalmas, 369 százalékos bevételnövekedésről jelentett.

A lassulás 2022 első negyedévében viszont már érezhető volt („csupán" 191 százalékos bővülés), az idei második negyedévtől azonban drámaian gyengült a bevételek növekedési üteme.

A Zoom nagy sikertörténetének tehát valószínűleg vége van, a következő hónapok nagy kérdése pedig az lesz, hogy a lassulás mennyire riasztja el a befektetőket.