Sokaknak több millió forintot is megér, hogy egy repülőgép roncsában éjszakázzanak

Private Jet luxusüdülő
A Private Jet Villa by Hanging Gardens Air luxusüdülőhely
Vágólapra másolva!
Luxusnyaralóvá alakították át egy 150 méter magasban lévő sziklacsúcson rekedt, elhagyott Boeing 737-es roncsát Bali szigetén - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Több ezer fontot is hajlandóak fizetni a turisták, hogy egy repülőgép roncsában tölthessék az éjszakát. Az állítás helytálló, azzal a kiegészítéssel, hogy ezt a Boeing 737-est alaposan átalakították, majd luxus szálláshellyé varázsolták.

A Private Jet Villa by Hanging Gardens Air luxusüdülőhely Forrás: Facebook / Private Jet Villa

A Boeing 737-es egy 150 méter magas szikla tetején áll Bali Nyang Nyang tengerpartja felett, Bali szigetén.

A szokatlan létesítmény azonban - bármennyire is hihetetlennek hangzik -, a luxusüdülés minden elengedhetetlen kellékével rendelkezik, a privát úszómedencétől kezdve a repülőgép szárnyán átvezető, üvegszegélyes sétányig.

Bár sokan kétszer is meggondolnák, hogy a szükségesnél hosszabb ideig maradjanak egy lezuhant repülőgépen, a "Private Jet Villa by Hanging Gardens Air" mégis vonzza a pénzes nyaralókat.

A felejthetetlen élményért valóban mélyen a zsebbe kell nyúlni, hiszen

egyetlen éjszaka az egyedülálló nyaralóban 6.000 fontba (majdnem 3 millió forint) kerül.

A repülőgép eredetileg az időközben megszűnt indonéziai Mandala Airlines cég tulajdonában volt, de tavaly a Bali szigetén élő orosz milliárdos üzletember, Felix Demin megvásárolta.

Demin 2021 szeptemberében teherautóval és daruval szállította a sziklára az akkor már szétszedett gépet. Egy teljes hétbe telt, hogy a jármű összetett alkatrészeit új otthonába juttassa.

Az üzletember elmondta, hogy

a gépet fémhulladékként akarták eladni Kínába,

ám ő látta benne a jövőbeli hasznosíthatósági potenciált, ezért megvette, mert úgy gondolta, hogy Bali világhíres tengerpartja miatt turisták kedvelt célpontja lehet.

A sziklacsúcson elhagyott Boeing 737-es roncsát luxusnyaralóvá alakították át Balin Forrás: Facebook/Private Jet Villa

A nyaralókat két ízlésesen berendezett fürdőszobás hálószoba, teljesen felszerelt konyha, saját bárrész, és ingyenes privát parkoló várja. A fürdés szerelmesei az Indiai-óceánra néző úszómedencében lubickolhatnak.

A repülőgép közvetlen környezetét is szebbé tették a tökéletes kikapcsolódás érdekében: a gyönyörű és ápolt kertben van egy kényelmes L-alakú szófa és egy tűzrakóhely is.

Az Instagramon 38 ezer követőt gyűjtő jövőbeli üdülőhelyet rendszeresen mutogatják a közösségi médiában, és minden egyes idilli poszt több ezer lájkot kap.

A szálláshely legkorábban 2023 áprilisától foglalható.