Spanyolország
18:002024. június 15.
Horvátország
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Kincsekkel teli kastélyt árul egy amerikai ingatlanmogul

Beverly Hills - Rodeo Drive (USA)
Vágólapra másolva!
Elképesztő kastélyt árul egy kaliforniai befektető és ingatlanmogul. A házat 22 millió dollárért kínálják, ami nem is tűnik olyan soknak, ha figyelembe vesszük a benne rejlő kincseket.
Vágólapra másolva!

Miután egy rövid ideig a bérleti piacon volt (havi 150 ezer dollárért, vagyis 55,8 millió forintért), most eladóvá vált egy elképesztő Beverly Hills-i kastély. Az eladó Robert Rivani, aki elsősorban kereskedelmi ingatlanokkal és vendéglátó-ipari befektetésekkel foglalkozik. Az ingatlanért most 22 millió dollárt (kb. 8,1 milliárd forint) kérnek, ami nem is tűnik olyan soknak, ha figyelembe vesszük a ház pazar tulajdonságait és kincseit – írja a Dirt.com.

Rivani, aki a Black Lion Investment Group ingatlanipari óriás tulajdonosa és elnöke, a feleségével még 2019-ben vásárolta meg az ingatlant, akkor 13,7 millió dollárért. A következő három évben pedig felújításokat végeztek a házon, összesen 4 millió dollár értékben.

A több mint félhektáros telket falak és egy feljáró zárja el a külvilágtól. Az épület hét hálószobával és kilenc fürdőszobával rendelkezik, a teljes lakóterülete pedig 1412 négyzetméter.

A The Wall Street Journal egyébként korábban a Trónok harca és a Harry Potter találkozásaként írta le a ház stílusát.

Ezt a jellemzést támasztja alá, hogy amikor valaki belép a ház nagytermébe, azonnal meglátja a Trónok harcából ismert trón 50 ezer dolláros másolatát. Emellett kialakítottak egy egyedi bárszobát is, melyet „sárkánybőr" tapéta és egy olyan patikaszekrény díszít, mint amilyet a Harry Potter-filmekben is láthattak a nézők.

A házban helyet kapott még egy „dzsungelszoba" is, melyben egy Dubajból származó csillár található, összesen 300, pillangóra emlékeztető üvegdarabbal. A falakat és a mennyezetet pedig mesterséges lombozat borítja.

A kertben található medence és spa, valamint sportpálya, zöldségeskert, valamint egy hatalmas sakktábla is. A földalatti garázsban pedig akár hat jármű számára is van elég hely.

Cikkünk kiemelt képén a Rodeo Drive Beverly Hills-ben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről