Ilyen egy lakás New York egyik legkülönlegesebb társasházában

Upper West Side
Vágólapra másolva!
Eladó egy lakás a New York-i Upper West Side egyik legkülönlegesebb épületében. A Charlotte névre hallgató társasházat ugyanis a város legfenntarthatóbb lakóépületének tartják.
Vágólapra másolva!

Manhattanben új divat lett, hogy az új lakóházakat egyetlen névvel illetik. Ez alól az Upper West Side-on található Charlotte sem kivétel, amely a város egyik legkülönlegesebb lakóingatlana. A 2022-ben épült ház ugyanis számos lap szerint a város legfenntarthatóbb társasháza – írja a Dirt.com.

A történelmi luxusnegyed szívében található Charlotte a legmagasabb szintű kézműves munkák és az innovatív luxus elegye. A BKSK Architecture által tervezett, hétemeletes tömb az első olyan társasház a városban, amely megfelel a német székhelyű Passive House Institute szigorú környezetvédelmi szabványainak.

A Charlotte-ban minden lakás saját, svájci tervezésű energia-visszanyerő szellőztető rendszerrel rendelkezik. Ez az állott beltéri levegőt folyamatosan szűrt friss levegővel cseréli ki. Minden lakás naponta 13-28 alkalommal cseréli le a teljes légtérfogatát. Emellett a rendszer nyáron csökkenti, télen pedig növeli a páratartalmat.

Minden egyes társasházi ingatlan teljes egészében fenntartható módon előállított anyagokból készült. Ide értve az összes fapadlót, ajtót, ablakkeretet, fa díszlécet, valamint az egyedi kialakítású konyhai és fürdőszobai elemeket is. Az épület továbbá kiváló szigeteléssel rendelkezik. Ezt részben a négyrétegű, speciális ablakoknak köszönheti, melyek olyan akusztikai védőréteggel vannak ellátva, hogy az energiatakarékosság mellett szinte teljesen hangtalan lakótereket hoznak létre.

Most a Charlotte-ban eladóvá vált egy 332 négyzetméter alapterületű, teljes emeleti lakás, amelyben négy hálószoba, illetve négy és fél fürdőszoba található.

A lakó a már említett különleges kialakítás mellett a lakáshoz tartozó privát liftet, valamint a társasház egyéb kényelmi szolgáltatásait is használhatja. Ezek közé tartozik a portaszolgálat, a fitneszközpont, illetve a kisállatok számára kialakított mosdóhelyiség. A lakást 9,95 millió dollárért (kb. 3,6 milliárd forint) hirdették meg.