Hátborzongató felvételeket készített egy skóciai falu felett repülő drón

Elhagyott elmegyógyintézet, drón,  Roslynlee Hospital, Roslin, Skócia, 2023
Vágólapra másolva!
Rémisztő épületre bukkantak egy drónnal a semmi közepén Skóciában: egy elhagyatott, pusztulásnak indult egykori elmegyógyintézet épületrere - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Az elképesztő felvételek tanúsága szerint az Edinburgh melletti Roslin faluban, a Firth Street mentén található házak egyikében sem lakik már senki.

A felvételeken szerepel a régóta üresen álló Roslynlee kórház is, ami valaha elmegyógyintézetként működött,

de már több mint 12 éve bezárták.

Elhagyott elmegyógyintézet Skóciában Forrás: YouTube/Simply Scotland, Gary

A Simply Scotland Photography legfrissebb videóján nagyon jól látható, hogy bár az ablakokat bedeszkázták a kórház épületén, de maga az épület viszonylag rendezett képet nyújt.

Ezzel szemben viszont a Firth Street-i házak súlyosan megrongálódtak, az épületek darabjai és részei pedig szerteszét szóródtak a földön.

A falu épületeit benőtte a növényzet és a rozsda, a házak köré kerítéseket húztak fel, hogy megakadályozzák az emberek bejutását.

A Firth Street Forrás: YouTube/Simply Scotland, Gary

Habár az egész környék kísérteties látványt nyújt, a most felröppent hírek szerint bizonyos beruházók meglátták benne a fantáziát, és elegáns ingatlanegyüttessé szeretnék átalakítani, amelyet Szent Margit negyednek neveznének el.

A helyszínen várhatóan 121 darab négy-, öt- és hat hálószobás luxuslakás épülhet.

A Firth Street egyik háza Forrás: YouTube/Simply Scotland, Gary

"A St. Margarets egy új luxusfejlesztés lesz, amely Midlothianban, Roslin falu közelében, Edinburgh városközpontjától mindössze hét mérföldre délre épül fel" - adott ki közleményt a beruházó Robertson Group.