Árverésre küldték Leia hercegnő ruháját, döbbenetes áron kelhet el

Carrie Fisher színésznő Leia hercegnő szerepében a most árverésre bocsátott ruhában az Új remény c. epizód zárójelenetében
Carrie Fisher színésznő Leia hercegnő szerepében a most árverésre bocsátott ruhában az Új remény c. epizód zárójelenetében
Vágólapra másolva!
Árverésre bocsátották a Star Wars-filmek egyik fontos karakterének, Leia hercegnőnek egyik ikonikus fehér ruháját. A szakértők gigantikus leütési összegre számítanak.
Vágólapra másolva!

A legendás fehér ruhát Carrie Fisher színésznő viselte 1977-ben a Star Wars 4. (eredeti első rész) epizódjának utolsó jelenetében. Kikiáltási ára 500.000 dollár (kb. 170 millió forint).

A Propstore aukciósház szerint Leia hercegnő eredeti ruhatárából már csak ez az egy darab maradt eladó.

Bár a kikiáltási ár 500.000 dollár, a ruha várhatóan 1 millió és 2 millió dollár közötti összegért fog elkelni.

Fisher a film zárójelenetében, a trónteremben viselte a fodros fehér ruhát és az ezüstszínű bőrövet, amikor átadta Luke Skywalkernek és Han Solónak a kitüntetéseket.

A Prophouse szerint George Lucas a film eredeti forgatókönyvének utolsó jelenetében azt írta, hogy "Luke, Threepio (C-3PO), Han Solo és Csubakka belépnek a hatalmas romos főtemplomba. Csapatok százai sorakoznak takaros sorokban. Zászlók lobognak, és a templom túlsó végén egy fehér ruhás látomás áll, a fiatal Leia szenátor, aki hosszú, fehér ruhát visel, és elképesztően gyönyörű."

A ruhát John Mollo jelmeztervező készítette, aki alkotásával azt szerette volna elérni, hogy az tükrözze "Leia hercegnő karakterének tisztaságát és szépségét".

Carrie Fisher színésznő Leia hercegnő szerepében a most árverésre bocsátott ruhában az Új remény c. epizód zárójelenetében Forrás: Youtube / Star Wars Episode 4.

A ruhadarabot egyébként nemrég fedezték fel, miután évekig egy londoni padláson rejtőzött. Miután rátaláltak

- közölte a Propstore.

Leia hercegnő ruhájával együtt 1.400 további hollywoodi jelmez, és filmes kellék vásárolható meg a jövő héten Los Angelesben a Prophouse árverésén. Az interneten is közvetített árverést június 28-30. között rendezik meg a Petersen Automotive Museumban.

Leia hercegnő ruháját június 28-án lehet majd megvásárolni Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A sok más eladásra kínált tárgy között ott lesz Batman motorkerékpárja a 2008-as "A sötét lovag" című filmből, egy pajzs, amelyet Brad Pitt használt a "Trója" című filmben, valamint egy "sárfoltos" köpeny és szemüveg, amelyet Daniel Radcliffe viselt a "Harry Potter és a titkok kamrája" című filmben.

Forrás: Fox Business