Az egyik gyártó elárulta, hogy hol kell tárolni a ketchupot

ketchup
Portrait girl putting ketchup on pastas.
Vágólapra másolva!
Több évtizede tart a vita, hogy hol érdemes tartani a ketchupot. A világ egyik legismertebb márkája mögött álló vállalat a közösségi média oldalán válaszolta meg a fejtörést okozó kérdést.
Vágólapra másolva!

Vannak, akik a konyhaszekrényben vagy kamrában tartják a paradicsomszószt, mivel arra esküsznek, hogy szobahőmérsékleten a legízletesebb. Mások pedig a hűtőre esküsznek, mivel hidegen szeretik fogyasztani az élelmiszert.

Egy Twitteren végzett felmérésben 2342 felhasználó vett részt, akiknek a 63,2 százaléka szerint a ketchupot a hűtőszekrényben kell tárolni, 36,8 százalék szerint pedig a kamra a megfelelő hely a szósznak.

A képen a Heinz ketchupjai Forrás: Shutterstock

A kérdést nem hagyhatta szó nélkül a paradicsomos szósz egyik gyártója, a Heinz sem. A vállalat közösségi médián osztotta meg, hogy

a ketchup a hűtőbe való.

A válasz amúgy a paradicsomos szószokon megtalálható termékinformáción is szerepel, miszerint hűtőben ajánlott tárolni és felbontás után nyolc héten belül el kell fogyasztani. Kérdéses azonban, hogy más vállalatok mit gondolnak például egyedi ketchupok tárolásáról. Például a Pepsi nemrég dobott piacra kólás ízesítésű paradicsomszószt, aminek a tárolása eltérhet a Heinz ketchupétól.