Több millió forint értékű vécéket lopott el egy banda

Horizontal RESTROOM ILLUSTRATION
A picture taken on November 16, 2017 shows several portable toilet cabins on the grounds of a rental company, the Toi-Toi Ltd in an industrial area of Pilisvorosvar, about 20 km from the Hungarian capital Budapest. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A rendőrség hajtóvadászatot indított a 40 ezer font (18 millió forint) értékű vadonatúj hordozható WC-ket ellopó bűnbanda ellen. 
Vágólapra másolva!

A 40 darab WC-fülkét egy autóversenyre bérelték a Three Counties Toilet Hire családi cégtől, majd az éjszaka folyamán az ottani mezőről ellopták őket. Egy, a közelben élő gazdálkodó egy Ford Transit furgont látott a helyszínen azon az éjszaka, ebből gyanítható, hogy a bűnbanda ezt az autót használhatta. A tolvajoknak többször is fordulniuk kellett, mire az összes wc-t sikerült ellopniuk.

"Ez a készletünk egynegyede, és ezek mind új vécék voltak" - nyilatkozta az 53 éves Neil Griffiths, a Three Counties Toilet Hire vállalat vezetője.

A fülkéket két hete adták bérbe a herefordshire-i Pencombe-ban található Ludlow Autograss Clubnak. A verseny végén pedig a vécéket a Three Counties Toilet Hire egyik biztonságosnak tűnő telephelyén hagyták, amíg Griffith nyaralni ment.

A rendőrség tanácstalan, mert egyelőre nincs semmi nyom, vagy információ, ami továbblendítené a nyomozást.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A családi vállalkozásként működő Three Counties Toilet Hire vezetője attól fél, hogy évekbe telhet, mire ismét összeszedik a vécék árát.

Forrás: The Sun