Többet kell várniuk azoknak, akik nem adnak borravalót a futárnak

Pizza Delivery Person. "Service Action Adult Business Buying Casual Caucasian Cheerful City Color Image Communication Communication" Concepts And Ideas Consumerism Copy Space Credit Card Customer Day Delivering Door Female Food Food And Drink Giving Happi
Pizza Delivery Person delivering pizza to young woman. She is paying with credit card.
Vágólapra másolva!
Az elmúlt években egyre népszerűbb az online ételrendelés és már arra is van lehetőség, hogy az előre kifizetett rendeléseken is adjunk a futárnak borravalót. Az egyik ételkiszállító cég úgy döntött, hogy előnyben részesíti azokat a vevőket, akik adnak borravalót, akik pedig nem, azoknak többet kell várniuk. 
Vágólapra másolva!

Felugró figyelmeztetést kapnak a DoorDash alkalmazáson belül azok a felhasználók, akik nem adnak borravalót rendelésnél.

Mostantól a vállalat sofőrjei dönthetik el, hogy milyen sorrendben szállítják ki az ételeket, így valószínűleg előnybe fogják részesíteni azokat, akik nem sajnáltak extra összeget fizetni nekik.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Miodrag Gajic/Vgajic

Az alkalmazás a következő szöveget fogja feldobni azoknak, akik nem kívánnak borravalót adni:
„A borravaló nélküli megrendelések kiszállítása tovább tarthat - biztos, hogy folytatni szeretné a vásárlást? Ezeket a rendelések a sofőrök (másnéven Dasher-ek) nem szívesen választják ki, így általában lassabban jutnak el a megrendelőhöz."

A vállalat egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy mikor kerül bevezetésre az új rendszer. A változás azokat az országokat érinti, ahol elérhetőek a DoorDash szolgáltatásai.

Forrás: CBS News