Eladó London gombaháza

Gombaház, London
Gombaház Londonban
Vágólapra másolva!
Nagyon ritkán fordul elő, hogy Londonban 350.000 fontért (154 millió forintért) kínálnak egy különleges és önálló ingatlant a piacon, a Mushroom House (Gombaház) azonban ezek közé tartozik. Ez az egyedi, és mindössze 66 négyzetméteres otthon az észak-londoni Wood Green körzetében található. A sajátos kialakítása miatt azonban nagyon kapós lehet.
Vágólapra másolva!

Az Unique Property Company által jegyzett, találóan Gombaháznak elnevezett rezidencia tényleg egy gombára hasonlít, és teljesen olyan, mintha abból a lombos telekből nőtt volna ki, ahol felépítették.

Az épület egykor a Chilts House Estate kapuőrének és személyzetének szállásaként szolgált. Az épületet a Historic England II. fokozatú műemléki védettség alá helyezte, és úgy jellemezte, hogy az olyan, mint egy "19. századi díszes tejcsarnok".

Gombaház Londonban Forrás: Youtube

Az 1800-as évek elején épült házat eredetileg egy nagyobb birtok bejáratának tervezték a kastély felé vezető úton, amit azonban 1895-ben lebontottak. A hatalmas telken fekvő rezidencia - ami hihetetlenül ritka Londonban - kívül és belül is bővelkedik a karakteres jellemvonásokban. A három emeleten elterülő fő lakóterek egy központi, kétoldalt téglakémény köré épültek, amely a földszint közepét díszíti.

A földszinten található egy konyha, egy étkező és egy társalgó is, az emeleten pedig két darab kétágyas hálószoba van, az egyikben az eredeti tégla kandalló áll a középpontban. További fontos korabeli jellemzők közé tartoznak a mennyezeti gerendák, a parkettapadló és az íves falak.

Az épületben van egy egyedi fürdőszoba is, amelyet gerendáira csupaszítottak vissza, és nagyon szépen vakoltak. Kialakítottak itt még egy padlásteret is, amelyet további szállássá lehetne változtatni - bár a belmagasság kihívást jelenthet. Annak ellenére, hogy a ház történelmi, padlófűtéssel büszkélkedhet, amely egész évben melegen tartja.

Az Origo több egyedi házat is bemutatott, ezek közé tartozik Ausztrália legkülönlegesebb ingatlana, a kanadai síház, az egykori NATO kémbázis, és a Shrek házikó is.

Forrás: Loveproperty.com