Hatalmas változás jön az egyik legismertebb üzletláncnál

Vágólapra másolva!
Az üzletekben sokszor gondot okoz a sorban állás, főleg azok számára, akiknek nincs lehetőségük máskor végezni a nagybevásárlást, mint csúcsidőben. A helyzeten az sem sokat javított, hogy egyre több helyen terjednek el az önkiszolgáló automaták, még így is gyakran fordul elő, hogy kígyózó sorok alakulnak ki. A Tesco most megtalálhatta a megfelelő megoldást.
Vágólapra másolva!

A Tesco azonban lehet, hogy megtalálta a végső megoldást a probléma kiküszöbölésére, az önkiszolgáló kasszák fejlesztésekor ugyanis új pénztárrendszert vezet be. 

Az új technológia lehetővé teszi, hogy a vásárlóknak egyszerűen csak a kosarukba kelljen helyezniük a termékeket, anélkül hogy a pénztár közelébe kellene menniük.

Az áruházakban elhelyezett szenzorok és kamerák figyelik a vásárlók által a kosárba helyezett termékeket az új rendszerben. A technológia automatikusan közli a vásárlás összegét, miután azonosította a kosár tartalmát. A vásárlók ezután az önkiszolgáló pénztárakhoz mehetnek, ahol bemutatják nekik a kosarukban lévő tételek listáját. Ha a lista helyes, csak ki kell fizetni az árukat, és máris kész - írja a Promotions.hu.

Tesco
Futurisztikus módszerrel szüntetné meg áruházaiban a sorban állást a Tesco
Fotó: AFP PHOTO/Leon Neal 

Azonban néha problémák merülhetnek fel bizonyos vonalkódokkal és termékekkel kapcsolatban, továbbá a rendszernek érzékelnie kell azt is, ha valamit végül mégis visszarakunk a polcokra. 

Az új rendszert egyelőre csak az angliai Hammersmith egyik Tesco-üzletében mutatták be, és egy vásárló szerint valóban olyan, mint egy varázslat.