Fontos bejelentést tett a NAV, rengeteg adózót érint

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, NAV
Leállás lesz a NAV-nál
Vágólapra másolva!
2024. március 3-án (vasárnap) 9 órától 21 óráig a NAV háttérrendszerének karbantartása miatt a NAV webes felületei és a NAV-Mobil applikáció egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.
Vágólapra másolva!

A karbantartás miatt 

a 2024. március 3-ai kezdetű, egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos bejelentések az „Igazolási kérelemmel benyújtott bejelentés” nyilatkozat jelölésével (23. pótlap 6. rovat) 2024. március 4-én éjfélig utólagosan benyújthatók.

A karbantartás a Webes Ügysegéd egyéni vállalkozói moduljában tett bejelentéseket is érinti, ezért az egyéni vállalkozók az adat- és változásbejelentéseiket lehetőség szerint a karbantartási időszakon kívül tegyék meg. Az ebben az időszakban elküldött bejelentések is rögzülnek, csak a karbantartás befejezése után, ezért azokat nem kell utólag megerősíteni, megismételni.

Az elektronikus ügyintézéskor tehát érdemes figyelembe venni a karbantartási időszakot.

Az Origo az elmúlt időszakban több, az adózáshoz kapcsolódó hasznos tudnivalóról is beszámolt, köztük arról, hogy változások léptek életbe az szja-kedvezményeknél, újdonságokat vezettek be az szja-bevallás elkészítéséhez és élesítették az elektronikus áfarendszert (eÁFA), valamint bemutattuk a legnagyobb adótartozók listáját