Megrázó felvételek készültek az időben megfagyott üdülőparkról - fotók

Pontins holiday, Pontinsholiday
A member of the British Army stands on gate at a Pontins holiday camp, ahead of the Liverpool coronavirus testing initiative, in Southport, U.K., on Friday, Nov. 6, 2020. Mass coronavirus checks will be trialed in Liverpool, northwest England, from Friday with everyone in the city to be offered repeat testing -- even if they don't have symptoms. Photographer: Anthony Devlin/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Getty Images
Vágólapra másolva!
Hirtelen történt bezárása óta most először készülhettek felvételek az így kísértetiessé vált angol Merseyside megyei Pontins üdülőparkról. A népszerű helyszín váratlan lelakatolása a helyiek és a nyaralók megdöbbenését egyaránt kiváltotta.
Vágólapra másolva!

Idén január 3-án a brit Southport városában található Pontins Holiday Park tulajdonosa váratlanul úgy döntött, hogy bezárja a helyiek és a nyaralók által egyaránt kedvelt üdülőparkot. A minden előzmény és magyarázat nélküli tett sokkolta a briteket, mert ezreknek fűződik életre szóló emléke az itt töltött nyarakhoz. 

Pontins holiday, Pontinsholiday
A southporti Pontins Holiday Park-ot váratlanul zárták el a nyaralni vágyók elöl
Fotó: Getty Images

A Merseyside megyei egykori üdülőparadicsom így tehát lelakatolva, üresen áll, és várja a szebb jövőt - múltbéli pompájának maradványai azonban még mindig fel-felragyognak a porfelhők alatt. A képeken is egyértelműen látható, hogy mennyire kapkodva zárták be a park kapuit, hiszen a szálláson található bútorok és felszerelések mind érintetlenül az akkori helyükön vannak azóta is - ami szinte kísérteties érzést kelt az emberben. 

image

A 90 kilométerrel arrébb, Rochdale-ben élő városfelfedező Matt friss felvételeket tett közzé az időben megfagyott Pontins Holiday Park-ról. Az "Exploring with Matt" felhasználónév alatt posztoló kalandvágyó fiatalembernek szenvedélye a feledésbe merült és elhagyatott épületek és földterületek felfedezése, amikről rendszeresen készít videós és képes anyagokat. 

image

A Lancs Live-nak elmondta, hogy általában inkább a régi, elhanyagolt kórházak feltérképezése az ő asztala, de gyakran vág neki az ismeretlen vidékeknek is. "Láttam a neten, hogy bezárt, és véletlenül épp a környéken jártam, így a legjobb haverommal, No Limits Urbex-szel együtt tettem itt egy izgalmas kitérőt" - mesélte a srác. 

image

Matt elmondása szerint körbejárva a helyszínt, úgy érezte magát, mintha visszarepült volna az időben. Kinn egy játszóteret is látott, fábol készült hintákkal és egy nagy asztallal, ahol egykor a családok piknikezhettek. 

image

A megosztott felvételekre lavinaszerűen érkeztek a hozzászólások. Sokan adtak hangot csalódásuknak a helyszín bezárása miatt, ahol egykor annyi szép nyarat töltöttek el. Többen is felidézték a kékkabátos rendőröket, a szamárderbit, a csónakázó tavat, a Miss Pontins versenyt, a legszebb lábak versenyét, a jóéjszakát kívánó gyermekdalokat, Croc kapitányt és a parti táncokat is. Többen azt is elárulták, hogy itt találtak rá életük párjára, és gyermekeik is itt kötöttek barátságokat.