Közel másfél millió forintot is spórolhatunk az esküvőn ezzel a trükkel

Vágólapra másolva!
Rachael Fletcher-Beaumont és férje 3.000 fontot (átszámítva nagyjából 1.350.000 forintot) spórolt azzal, hogy egy hétköznap (méghozzá csütörtökön) tartották meg az esküvőjüket.
Vágólapra másolva!

Amikor Rachael Fletcher-Beaumont tavaly férjhez ment, eltökélte, hogy úgy lesz felejtethetlen a nagy napja, hogy ezzel nem adósítja el magát és a családját sem. 

"Manapság az a szerintem tévesen elfogadott nézőpont uralkodik a társadalomban, hogy az esküvő szolgáltatásaiért mindenképpen csillagászati összeget kell kifizetni. Szemernyi kétségem sincs afelől, hogy megérte csütörtökön összeházasodni" - nyilatkozta a 34 éves bradfordi lány.

Rachael és férje, Luke a legtöbb pénzt azzal spórolta meg, hogy csütörtökön esküdtek, ami 3.000 fonttal csökkentette az esküvői csomagjuk költségét egy szombati esküvőhöz képest. 

Ez a jelentős megtakarítás pedig lehetővé tette a szerelmespár számára, hogy a megspórolt összeget az esküvő más aspektusaira költhessék el. 

A kép csak illusztráció
Fotó: unsplash

Rachael és Luke napválasztása tükrözi a házasodni vágyó párok körében egyre inkább terjedő és népszerű változást az esküvő megszervezése vonatkozásában. 

A Bank of England kutatása szerint egyre többen választják az olcsóbb, hétköznapi időpontot a házasságkötéshez.

Sőt, még az esküvőszervező alkalmazások is erről a tendenciáról számolnak be. Egy felmérés még arra is rájött, hogy idén szeptember 23-a hétfő lesz a legnépszerűbb, vagyis inkább legolcsóbb esküvői időpont. Azt is kimutatták, hogy az elmúlt két év során a hétköznapi napok közül a keddi esküvői időpont nőtt a legnagyobb mértékben, méghozzá 42 százalékkal. A Bridebook, amely állítása szerint az Egyesült Királyságban az esküvők 70 százalékának megtervezésében segít, azt találta, hogy 2023-ban először fordult elő, hogy az esküvők kevesebb mint felét tartották szombaton. Azt is megállapította, hogy a kedden vagy szerdán házasodó párok az átlagosnál több mint ötödével kevesebbet költenek az esküvőjükre.

Holly Poulter esküvőszervező szerint az esküvői dátum változásában a fordulópontot a világjárvány jelentette, mivel az akkori általános káosz és kiszámíthatatlanság miatt a párok inkább egy hétköznapi napra módosították a házasságkötésüket, és a trend azóta is megmaradt, hiszen a párok ma már nyitottabbakká váltak.

Rachael Fletcher-Beaumont-hoz hasonlóan az 59 éves Hazel Barnes szintén úgy határozott, hogy egy csütörtöki napon fog egybekelni vőlegényével jövő júliusban a Hertfordshire-i Datchworthben, és ennek köszönhetően szintén 3.000 fontot takaríthat meg. Ő ugyanis undorítónak találta a hétköznapi és a hétvégi esküvők árai közötti különbséget.

Hazelnek a fogadás helyszínén is sikerült csökkentenie a költségeket azzal, hogy maga gondoskodott a dekorációról. Az asszony és leendő férje, a 63 éves Dannie Sanderson egyébként is kis létszámú esküvőt tervez. 

Hasonlóképpen, a 29 éves Sophie Wardle jövő év május 1-jén, csütörtökön házasodik a nyugat-yorkshire-i Wetherbyben. Mint kiderült az esküvőn azzal is sokat tudnak spórolni, ha kevesebb vendéget hívnak meg, ezért úgy döntöttek, hogy az eredetileg tervezett 70 fő helyett jóval kevesebb meghívót küldenek ki. Ők már tavaly augusztusban szóltak azoknak a rokonaiknak és barátaiknak, akiknek a megjelenésére feltétlenül számítanak, ezzel pedig csökkentették az esetleges bonyodalmak számát is. 

Egészen döbbenetes tény, de 

még a luxusnak számító esküvői helyszíneket is ki lehet bérelni pénztárcabarát áron,

 ha a párok hajlandóak hétköznap esküdni. A Buckinghamshire-i Hedsor House-ban történő esküvő például minimum 20.950 font plusz áfa összegbe kerülne egy szombati napon a nyári csúcsidőszakban. Ugyanezt az esküvői csomagot azonban ugyanebben az évszakban, de hétfőn, kedden vagy szerdán 8.500 font plusz áfa áron kínálják.

Az olcsóbb hétköznapi csomagot választva a párok gyakran arra használják a megtakarított pénzt, hogy többet költhessenek a nászútjukra. 

Forrás: BBC