Nem tolongtak az ingyenes készpénzfelvételért

Vágólapra másolva!
A banki ügyfelek 35-40 százaléka igényelte az ingyenes készpénzfelvételt a hétfői határidőig. Többségük a bankfiókokban nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

Az Erste Bank ügyfeleinek több mint 40 százaléka adta le ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozatát január 20-án éjfélig. Az igénylési időszak utolsó napjaiban megnőtt az érdeklődők száma, de emiatt nem volt fennakadás a bankfiókokban. Az ügyfelek nagyobb része a bankfiókokban nyilatkozott, egyharmaduk viszont a netbanki felületet vette igénybe. Elsősorban a tudatos, banki tranzakciókban aktív ügyfelek töltötték ki a nyilatkozatot - írta az Erste.

A Budapest Banknál a határidőig az ügyfelek mintegy 35 százaléka nyilatkozott, többségük a fiókokat kereste fel ezért. A banknál nem várnak tömegeket, mivel "a díjmentes készpénzfelvétel az év folyamán bármikor igényelhető, ezért a következőkben már nem várunk tömegeket".

Az OTP Bank nem közölte, ügyfeleinek hány százaléka kért ingyenes készpénzfelvételt, de "a bank számításai szerint ügyfelei jelentős hányada fog élni a lehetőséggel". A bank a honlapján tett közzé tájékoztatást ügyfelei számára a magánszemélyek, bankszámlanyitás menüpont alatt.

A K&H ügyfelei közül eddig néhány tízezren regisztráltak a havi két ingyenes készpénzfelvételt biztosító programba. Azoknak az ügyfeleknek a csatlakozása nem is várható, akik eddig is olyan számlacsomagokat használtak, amelyek havi több ingyenes készpénzfelvételt tartalmaznak - közölte a bank. Arról, hogy ügyfeleik hány százaléka igényelte az ingyenes készpénzfelvételt, a K&H üzleti titokra hivatkozva nem közölt adatot.