A Deutsche Börse AG részvényei februárban kerülnek a tőzsdére

Vágólapra másolva!
A Deutsche Börse AG papírjait január 23-ától lehet jegyezni és a tőzsdei bevezetést február 5- ére tervezik. A részvénykibocsátás értéke mintegy 1 milliárd euró. A kiadandó részvények számát csak a januári próbaértékesítés után adják meg.
Vágólapra másolva!

A frankfurti értéktőzsdét működtető Deutsche Börse AG részvényeit február 5-én viszik tőzsdére a Handelsblatt értesülése szerint.

A keddi beszámoló szerint az elsődleges kibocsátásban január 23-ától lehet jegyezni a tőzsde részvényeit. A hónapok óta tervezett tőzsdére vitel részleteiről január 18-án rendkívüli közgyűlés dönt. A Deutsche Börse részéről nem kommentálták a hírt.

A részvénykibocsátás értékét 1 milliárd euróra teszik. A börze a befolyó összegből befektetéseket finanszíroz, emellett a részvényeket más vállalatok vásárlására fordítja.

A február 5-ei tőzsdei megjelenés után a Deutsche Börse AG értéke 3 milliárd euró körül lesz - adta hírül kedden a Dow Jones hírügynökség. A kiadandó részvények pontos számát azután szabják meg, hogy január 11-e és január 19-e között próbaértékesítést tartanak európai és amerikai intézményeknek. A részvények zömét intézményi befektetőknek szánják, habár a német kisbefektetőknek is jut belőlük.

A Deutsche Börse 81 százalékát jelenleg német bankok birtokolják, a Deutsche Banké egyedül 14 százalék

(MTI)

Ajánlat:

DEUTSCHE BÖRSE