Csőddel végződhet a veszteséges hotelépítés

Vágólapra másolva!
Több mint 20 vállalkozó vádolja az Agro Szolgáltató Centrum Kft.-t és a Tomotel Hungary Kft.-t azzal, hogy azok felelőtlensége miatt csődhelyzetbe jutottak. A két társaság és a 21 alvállalkozó a Páva utcai Hotel Páva építésében működött együtt.
Vágólapra másolva!

Több mint 20 vállalkozó vádolja az Agro Szolgáltató Centrum Kft.-t és a Tomotel Hungary Kft.-t azzal, hogy azok felelőtlensége miatt csődhelyzetbe jutottak. A két társaság és a 21 alvállalkozó a Páva utcai Hotel Páva építésében működött együtt. A megbízó azt állítja, hogy a munkára felkért gazdasági társaságok minőségileg elfogadhatatlan munkát végeztek, sőt nem egy esetben túlszámlázást követtek el. A munkavállalóknak azonban birtokukban vannak azok az átadás-átvételi jegyzőkönyvek, melyekben minőségi és mennyiségi kifogás nélkül vették át tőlük a megrendelt munkákat.

Az alvállalkozók 1999 márciusában kötöttek szerződést a szálló megépítésére, ám a 2002 februári átadásig sok változtatást eszközöltek a ház tervein, így újabb és újabb árajánlatok, illetve szerződések születtek. Ezek egy részét késve, más részét egyáltalán nem teljesítette a megbízó.

Az azóta megszűnt Agro rábírta az alvállalkozókat, hogy írjanak alá egy szerződést, mely szerint az Agro kifizeti tartozásai egy részét, de a megbízott ennek fejében lemond a hátralék többi részéről. Voltak, akik belementek, mások a bírósághoz fordultak. Egyikük sincs könnyű helyzetben hiszen az Agro nemrég bejelentette megszűnését.

Az alvállalkozók elmondása szerint az Agro arra való hivatkozással nem egyenlítette ki tartozását, hogy gond van a számlák körül. Ez azonban nem szolgált magyarázatként azokkal a gyártókkal és beszállítókkal szemben, akiknek az alvállalkozók tartoztak az építési munkák kapcsán.

(Népszava)