<P>Április végéig kell kifizetni a külső üzletrész tulajdonosokat </P>

Vágólapra másolva!
A kormány keddi ülésén úgy döntött, hogy a szövetkezeti külső üzletrész tulajdonosoknak április 1-ig kell igényeiket benyújtaniuk, a szövetkezeteknek pedig április 31-ig kell kifizetniük a vételárat. A kabinet határozott arról is, hogy 12 milliárd forinttal emelik a Magyar Fejlesztési Bank jegyzett tőkéjét.
Vágólapra másolva!

Borókai Gábor kormányszóvivő a kabinet keddi ülése utáni sajtótájékoztatón elmondta: a szövetkezeti üzletrészekről szóló törvény végrehajtásáról szóló rendelet szerint a külső üzletrész tulajdonosoknak 2001. április 15-ig kell bejelenteniük igényeiket, a szövetkezeteknek pedig április 30-ig kell nyilatkozniuk az állami kölcsön igénybevételéről, illetve át kell utalniuk a vételárat.

A kormány döntése értelmében a 15-20 milliárd forintos állami hitel biztosítása a privatizációs tartalékból történik, a feladat végrehajtásához szükséges mintegy 2 milliárd forintot a földművelésügyi tárca költségvetéséből kell megoldani.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a kabinet törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűléshez a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról, mert az uniós követelmények szerint törvényi szinten kell rendezni a pénzintézet státusát. A javaslat értelmében a bank jelenleg 47,98 milliárd forintos jegyzett tőkéjét 2001. június 30-ig 60 milliárd forintra kell emelni.

(MTI)

Korábban:

Alkotmánybírósághoz fordult az agrárkamara a szövetkezeti törvény miatt
(2001. február 5.)

Már hatályos az új szövetkezeti törvény – az Üzleti Negyed összeállítása
(2001. január 17.)