<P>A PanTelnek lobbizik a MIÉP</P>

Vágólapra másolva!
Az egységes hírközlési törvény parlamenti vitáján benyújtott módosító indítványok feltűnően hasonlítanak a különböző távközlési cégek által készített ajánlásokhoz. A több mint hatvan javaslat sokszor szó szerint egyezik a szolgáltatók ajánlásaival. A legaktívabban a Vivendi lobbizott, összesen 40 módosító indítvány benyújtását érte el három különböző párt képviselőinek segítségével. Egy MIÉP-es képviselő pedig összesen 14 indítványt nyújtott be a holland KPN többségi tulajdonában lévő PanTel ajánlásaival megegyezően.
Vágólapra másolva!

Az egységes hírközlési törvény szerdai parlamenti vitáján kiderült, hogy a tervezethez benyújtott módosító indítványok nagy része teljes egészében megyegyezik a különböző távközlési szolgáltatók által készített ajánlásokkal - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Podolák György MSZP-s képviselő szerint szembetűnő, hogy a több mint hatvan ajánlás - amelyeket a cégek fejléces papírokon küldtek meg a bizottságoknak - már eleve a parlamenti módosító indítványok szövegformájában íródtak.

Érdekes, hogy például Kiss Andor MIÉP-es honatya által benyújtott módosító javaslatok mindegyike - összesen 14 - a PAN Tel Rt. ajánlásainak pontos másolata. Nemcsak a normaszöveg, de az indoklás is megegyezik a távközlési cég javaslataival. Megnyugtatásul Kiss Andor közölte, hogy szakmailag is teljes mértékben támogatja a módosító indítványokat.

Gémesi György indítványai közül 18 a Vivendi-csoport javaslataival, míg a Bánk Attila által benyújtott 6 indítvány a Pannon GSM ajánlásaival egyezik, szó szerint.

A Vivendi egyébként igen aktívan lobbizott, ugyanis három parlamenti párt képviselőinél összesen 40 módosító indítvány beterjesztését érte el. A távközlési vállalat javaslatait Gémesin kívül Magyar Bálint, Lotz Károly és Mécs Imre is benyújtotta.

Mécs Imre ugyanakkor elmondta, szerinte elfogadható és természetes, hogy a különböző cégek ilyen módon lobbiznak érdekeikért és szakértelmükkel segítik a politikusokat. Szalai Annamária Fideszes képviselő kifogásolta, hogy a hatvanas lista nem tartalmaz hasonló MSZP-s módosító javaslatokat.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Vivendi

Pannon GSM

PanTel

Korábban:

Az alternatív szolgáltatók bírálják a hírközlési törvénytervezet egyes részeit
(2001. május 8.)

Alacsonyabb árakat hozhat az egységes hírközlési törvény
(2001. március 7.)