Varga Mihály a régió tőzsdéinek egyesítését javasolja

Vágólapra másolva!
Varga Mihály pénzügyminiszter az m1 vasárnap esti hírműsorában javaslatot tett a varsói, a prágai és a budapesti tőzsdék egyesítésére. A tárca vezetője nem az amerikai terrortámadás miatt tette javaslatát, hanem mert úgy látja, hogy a kelet-európai börzék iránt csökkent a befektetői érdeklődés, és ezért javasolja a fúziót. 
Vágólapra másolva!

A prágai, a varsói és a budapesti tőzsdék egyesülését javasolta Varga Mihály pénzügyminiszter az m1 vasárnap esti hírműsorának adott interjújában.

A tárca vezetője nem az amerikai események miatt javasolja a fúziót, hanem azért mert úgy látja, hogy a feltörekvő kelet-európai tőzsdék iránt az elmúlt években kezdett elveszni a befektetői érdeklődés.

Varga Mihály szerint így az érdeklődés továbbra is megmaradhatna a magyar gazdaság és tőzsde iránt, s Magyarország megőrizhetné azt a vezető szerepet, amit a külföldi befektetések terén az elmúlt években kivívott.

Varga Mihály elmondta, hogy a magyar kormány továbbra sem kíván beavatkozni a tőzsde működésébe, viszont fontosnak tartja, hogy a magyar befektetések megőrizzék értéküket.

A pénzügyminiszter szerint egyébként az Egyesült Államokban rövid kilengések után normalizálódnak majd a tőkepiacok.

(MTI)

Ajánlat:

Pénzügyminisztérium

BÉT