Kevés a bankkártya-csalás Magyarországon

Vágólapra másolva!
Magyarországon a bankkártya-csalások aránya fele akkora, mint az uniós átlag - írja csütörtöki számában a Világgazdaság. A pénzintézetek tervei a lakossági piacon igen ambiciózusak: összesen a teljes lakossági piac 500 százalékára rúgó piaci részesedés elérését tűzték ki célul.
Vágólapra másolva!

Biztonságosnak nevezhető a hazai elektronikus bankolás: itthon a kártyacsalások aránya mintegy fele akkora, mint az unióban. A hazai pénzintézetek olyan szoftverekkel védekeznek, melyek kiszűrik a szokatlan tranzakciókat - hangzott el az Institute for International Research konferenciáján. Braun Péter, az OTP igazgatóságának tagja a konferencián elmondta: a legnagyobb hazai bank informatikai rendszerébe tavaly átlagosan havonta 700-szor próbáltak jogtalanul behatolni kívülről, bár az adatban szerepel a véletlen fájlbeütések száma is.

A magyarországi bankok együttesen a teljes lakossági piac 500 százalékára rúgó piaci részesedés elérését tűzték ki célul - mondta a tanácskozáson Pozsonyi Gábor, a KPMG partnere. A szakértő szerint elgondolkodtató, hogy a külföldi tulajdonban lévő pénzintézetek nem tudják érdemben növelni piaci részesedésüket azokkal a bankokkal szemben, amelyek itthon tervezik meg stratégiájukat.

A konferencián Katona József, a CIB ügyvezető igazgatója elmondta: az aktív banki ügyfelek 76,4 százaléka egyetlen pénzintézet ügyfele, míg 18,8 százalékuknak két, 3,5 százalékuknak három, 1,2 százalékuknak pedig több mint három hitelintézettel van kapcsolata - írja a Világgazdaság.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Bank
(az Üzleti Negyed rovata)