Jelentősen csökkent a Coca-Cola Enterprises eredménye 

Vágólapra másolva!
A Coca Cola Enterprises 80 százalékos profitcsökkenésről számolt be az idei harmadik negyedévben. A társaság 26 millió dolláros nettó eredményt könyvelhetett el, szemben a tavalyi év hasonló időszakában elért 131 millió dollárral. A nyereség csökkenését a Herb Coca-Cola felvásárlása és az észak-amerikai tevékenységek átszervezése okozta elsősorban.
Vágólapra másolva!

A Coca-Cola Enterprises 80 százalékos profitcsökkenésről számolt be a harmadik negyedévben a tavalyi év hasonló időszakához képest, köszönhetően az észak-amerikai tevékenységek átszervezésének és a Herb Coca-Cola felvásárlásának - adja hírül a Bloomberg hírügynökség.

A társaság nettó eredménye 26 millió dollárra - részvényenként 6 centre - esett az egy évvel ezelőtt regisztrált 131 millió dolláros - részvényenkénti 30 centes - bevételről. Az eladások 11 százalékkal nőttek, és 4,28 milliárd dollárt tettek ki, szemben az egy évvel korábbi 3,87 milliárd dollárral.

A Coca-Cola Enterprises mintegy 1,4 milliárd dollárt fizetett az Egyesült Államok harmadik legnagyobb üdítőital-gyártójáért, a Sprite-ot is előállító Herb Coca-Cola-ért. A profit csökkenésének másik fő oka, hogy a társaság a vártnál kisebb mértékben emelte árait, az észak-amerikai fogyasztók megnyerése érdekében.

A cég közölte, hogy egyszeri tételek nélkül 1-5 centes részvényenkénti nyereséget vár az idei évre, míg az elemzők 2 centes nyereségre számítanak.

A Coca-Cola részvényeinek árfolyama 98 centes emelkedés után 16,83 dolláron zárt kedden a New York-i értéktőzsdén. A részvény idén 11 százalékot veszített értékéből.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Coca-Cola