A Visa növeli a mobil-internetes fizetések biztonságát

Vágólapra másolva!
A Visa International a közelmúltban olyan új szabványt vezetett be, amely nagyban megnöveli a mobiltelefonokról kezdeményezett internetes fizetések biztonságát - tájékoztatott a nemzetközi kártyatársaság magyarországi partnercége. Az úgynevezett 3-D Secure az internetes vásárlások hitelesítését a mobiltelefonokról kezdeményezett tranzakciókra is kiterjeszti.
Vágólapra másolva!

A hagyományos fizetési technológiákra épülő úgynevezett Mobile 3-D Secure specifikációval a kártyaforgalom vásárlói és eladói oldalának biztonságát kívánja növelni a Visa International. Ez a fejlesztés része azoknak az erőfeszítéseknek, amelyekkel a nemzetközi kártyatársaság az úgynevezett univerzális kereskedelem - angol kifejezéssel u-commerce - gyakorlati megvalósításán fáradozik.

Radu P. Obreja, a Visa International Közép-Kelet-Európáért, Észak-Afrikáért felelős elnökhelyettese aláhúzta: bár az internetes vásárlások túlnyomó többségét még mindig személyi számítógépekről kezdeményezik, egyre emelkedik a mobiltelefonról, vagy más hordozható elektronikus eszközről indított fizetések, megrendelések aránya és értékének nagysága.

A Mobile 3-D Secure fejlesztés a tranzakció hitelesítését, a mobiltelefonnnal lebonyolított megrendelésekre is kiterjeszti, ennek köszönhetően a Visa-kártyákat kibocsátó pénzintézetek valós időben, online módon győződhetnek meg a tranzakciót kezdeményező kártyabirtokosok személyazonosságáról.

A Visa International által kibocsátott kártyákkal idén az első félévben Magyarországon több mint 33 millió tranzakciót hajtottak végre, összesen 2,5 milliárd dollárt meghaladó értékben. A tavaly júniusi adat szerint az országban Visa-kártyákkal elköltött összeg még csupán 2,2 milliárd dollár volt, így az idei első féléves forgalmi adat mintegy 15 százalékos emelkedést mutat.

(MTI)

Ajánlat:

Visa International