A cégvezetők szerint Zürichben a legjobb az élet

Vágólapra másolva!
A William M. Mercer személyzeti tanácsadó cég elemzése szerint a tavalyi évhez hasonlóan idén is Zürichben legkellemesebb az élet, legalábbis a cégvezetők kritériumai alapján - írja hétfői számában a Világgazdaság. A második helyen Bécs, a harmadikon Vancouver található. Az osztrák fővárost leszámítva Budapest a régió fővárosai közül a legelőkelőbb, a 73. helyen áll.
Vágólapra másolva!

Az elemzé szerint a svájci várost Bécs, és a tavaly holtversenyben első helyen végző Vancouver követi a listán, amelyen egyébként - a kanadai várost leszámítva európai, ausztrál és új-zélandi városok vannak a legelőkelőbb helyeken. Vancouver után a következő észak-amerikai városok - Toronto és San Francisco - holtversenyben a 18. helyen található. Az Európai Unió fővárosai közül Bécs után Koppenhága és Helsinki végzett előkelő helyen, London és Madrid New Yorkkal együtt a 41. helyen található az életminőség tekintetében. Budapest a Mercer listáján Róma és Athén között a 73. helyen áll, megelőzve a régió többi fővárosát, a 76. helyezett Prágát, és a 81. helyen álló Ljubljanát.

A lista legalsó helyein többnyire afrikai városok találhatók. A világ legkevésbé vonzó városa a kongói Brazzaville, de a sor vége felé található a legrosszabb európai városnak tartott Belgrád, és Bagdad is.

A levegő tisztasága, valamint a hulladékkezelés és a csatornázási szempontok alapján felállított rangsorban észak-amerikai városok vezetnek, sorrendben Calgary, Honolulu, de az első tízben van Minneapolis és Ottawa is. A legtisztább európai város címével Helsinki, és Stockholm büszkélkedhet. A környezeti rangsorban Budapest a 86. helyen végzett, megelőzve Rómát, Londont és New Yorkot.

Az évente elkészülő listát többek közt a politikai, szociális és gazdasági környezet, az egészségügyi ellátottság, az iskolák helyzete, a közszolgáltatások, - elektromos áram, víz - a közlekedés, és a természeti környezet vizsgálata alapján állítják fel. Fontos szempont még a sorrend kialakításában a különböző szórakozási lehetőségek, a fogyasztási cikkek elérhetősége, illetve a lakáskörülmények minősége.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

William M. Mercer

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből